İstanbul'un Sultangazi ilçesinde meydana gelen trafik kazasında, Cebeci yönüne seyreden bir İETT otobüsü, sürücüsünün direksiyon kontrolünü kaybetmesi sonucu duvara çarptı. Selçuklu Bulvarı üzerinde gerçekleşen kazada ilk belirlemelere göre yaralılar bulunuyor. Olay yerine çok sayıda sağlık ve itfaiye ekibi sevk edildi.
Kaza Anı ve Müdahale
Edinilen bilgilere göre kaza, Selçuklu Bulvarı'nda Cebeci istikametine doğru ilerleyen İETT otobüsünün henüz belirlenemeyen bir nedenle sürücüsünün kontrolünden çıkmasıyla meydana geldi. Kontrolden çıkan otobüs, yol kenarındaki bir duvara çarparak durabildi. Çarpmanın etkisiyle otobüste bulunan yolculardan bazıları yaralandı.
Kazanın hemen ardından bölgeye çok sayıda ambulans, itfaiye ve polis ekibi sevk edildi. Yaralılar, olay yerinde yapılan ilk müdahalenin ardından çevredeki hastanelere kaldırıldı. Yetkililer, yaralıların sağlık durumlarına ilişkin henüz resmi bir açıklama yapmadı. Kazanın nedeni ise araştırılıyor.
Bölgede Trafik Aksadı
Kaza nedeniyle Selçuklu Bulvarı'nda bir süre trafik akışı aksadı. Polis ekipleri, olay yerinde güvenlik önlemleri alarak incelemelerde bulundu. Otobüsün duvardan kaldırılması ve yol temizliğinin ardından trafik normale döndü.
İETT yetkilileri de kazayla ilgili inceleme başlatıldığını belirtti. Sürücünün ifadesine başvurulacağı öğrenildi. Kazanın kesin nedeni, yapılacak teknik inceleme ve güvenlik kamerası görüntülerinin ardından netlik kazanacak.
İstanbul'da Toplu Taşıma Kazaları
İstanbul'da toplu taşıma araçlarının karıştığı kazalar zaman zaman gündeme geliyor. Özellikle yoğun saatlerde ve dar sokaklarda meydana gelen kazalar, yolcuların güvenliği konusundaki endişeleri artırıyor. Uzmanlar, sürücülerin dikkatli olması ve araç bakımlarının düzenli yapılması gerektiğini vurguluyor.
Bu tür kazaların önlenmesi için altyapı iyileştirmeleri ve sürücü eğitimlerinin önemi bir kez daha ortaya çıkıyor. Sultangazi'deki kaza da bu konudaki duyarlılığı artırmış durumda.
Kazayla ilgili soruşturma sürüyor. Yaralıların durumu ve kazanın ayrıntılarına dair yeni bilgiler geldikçe haberimizi güncelleyeceğiz.