TercihHaber
Telegram
SON DAKİKA
Gündem

9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel vefatının 11. yılında Isparta'da anıldı

✍️ TercihHaber 📖 2 dk okuma
9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel vefatının 11. yılında Isparta'da anıldı

9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, vefatının 11. yılında memleketi Isparta'da anıldı. Isparta Valiliği ve Isparta Belediyesi tarafından düzenlenen anma töreni, Demirel'in anıt mezarı başında gerçekleştirildi. Törene Demirel'in ailesi, siyasi parti temsilcileri, bürokratlar ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Tören Detayları

Anma programı, Kur'an-ı Kerim tilaveti ve dualarla başladı. Isparta Valisi Aydın Baruş, Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen ve Demirel ailesi adına yapılan konuşmalarda, merhum cumhurbaşkanının Türk siyasetine ve devlet yönetimine katkıları vurgulandı. Katılımcılar daha sonra mezar başında karanfil bıraktı.

Siyasete ve Ülkeye Katkıları

Süleyman Demirel, 1965-1993 yılları arasında yedi kez başbakanlık, 1993-2000 yılları arasında ise cumhurbaşkanlığı yapmıştır. Özellikle altyapı yatırımları, baraj projeleri ve sanayileşme hamleleri ile tanınan Demirel, "Baba" lakabıyla da anılmıştır. 12 Eylül 1980 darbesi sonrası siyasetten men edilmiş, ancak 1987 referandumuyla siyasete dönmüştür. 1993 yılında Turgut Özal'ın vefatı üzerine cumhurbaşkanı seçilmiştir.

Demirel, 17 Haziran 2015 tarihinde solunum yolu yetmezliği sonucu 91 yaşında Ankara'da hayatını kaybetmişti. Cenazesi, devlet töreninin ardından vasiyeti üzerine Isparta'da toprağa verilmişti. Anıt mezarı, Isparta şehir merkezinde geniş bir alana inşa edilmiştir.

Anma töreninde konuşan Isparta Valisi Aydın Baruş, "Merhum cumhurbaşkanımız Süleyman Demirel, milletimizin gönlünde müstesna bir yere sahiptir. Onun vizyoner liderliği sayesinde ülkemiz birçok alanda önemli kazanımlar elde etmiştir" ifadelerini kullandı. Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen de, "Demirel, Isparta'nın yetiştirdiği en büyük değerlerden biridir. Onun hatırasını yaşatmak için belediye olarak çalışmalarımızı sürdürüyoruz" dedi.

Törene, Demirel'in kızı Günay Demirel ve torunları da katıldı. Günay Demirel, babasının devlet adamlığı yanında aile bağlarına verdiği önemi anlattı. Katılımcılar, anıt mezar ve müze alanını ziyaret ettikten sonra program sona erdi.

9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in vefatının 11. yılında düzenlenen anma töreni, onun siyasi mirasının ve hizmetlerinin hatırlanması açısından anlamlı oldu. Demirel, özellikle altyapı ve kalkınma alanındaki çalışmalarıyla hafızalarda yer etmeye devam ediyor.

Etiketler:
Süleyman DemirelIspartaanma töreni9. Cumhurbaşkanıvefat yılı

İlgili Haberler

Maarif Vakfı FETÖ okullarında dönüşümü başardı
Gündem

Maarif Vakfı FETÖ okullarında dönüşümü başardı

5 dk önce

Açlık grevindeki öğretmenlere polis müdahalesi: Gözaltılar var
Gündem

Açlık grevindeki öğretmenlere polis müdahalesi: Gözaltılar var

6 dk önce

Yarı Batık Vinç Gemisi Saipem 7000 İstanbul Boğazı'ndan Geçti
Gündem

Yarı Batık Vinç Gemisi Saipem 7000 İstanbul Boğazı'ndan Geçti

9 dk önce

İstanbul'da 10 saatlik su kesintisi! İşte su verilemeyecek bölgeler
Gündem

İstanbul'da 10 saatlik su kesintisi! İşte su verilemeyecek bölgeler

15 dk önce