TercihHaber
Telegram
SON DAKİKA
Siyaset

Siyasette 'Normal mi?' Sorusu Yeniden Gündemde

✍️ TercihHaber 📖 2 dk okuma
Siyasette 'Normal mi?' Sorusu Yeniden Gündemde

Birkaç gün önce çevremde herkes birbirine soruyordu: "Bunlar normal mi?" Siyasi gündemin yoğun olduğu bu dönemde, bu soru kısa sürede sosyal medyadan sokaklara, meclis kulislerinden kahvehanelere kadar yayıldı. Türkiye'de son haftalarda yaşanan siyasi gelişmeler, kamuoyunda hem merak hem de tedirginlik yaratırken, 'normalleşme' tartışmalarını da beraberinde getirdi.

Kulislerdeki Yankı

Ankara kulislerinde edinilen bilgilere göre, iktidar ve muhalefet arasındaki diyalogun seyri, vatandaşın bu sorusunun temelini oluşturuyor. Özellikle son bir ayda yaşanan bazı olaylar, siyasetin olağan akışının dışında olarak değerlendiriliyor. Muhalefet partileri, iktidarın attığı adımları "demokrasi ve hukuk devleti ilkeleriyle bağdaşmıyor" şeklinde eleştirirken, iktidar cephesi ise "ülkenin istikrarı için gerekli tedbirler" vurgusu yapıyor.

Vatandaşın Sesi

Sokak röportajlarında vatandaşlar, "Bu kadar siyasi kriz, bu kadar gerginlik normal değil" diyerek endişelerini dile getiriyor. İstanbul'da bir esnaf, "Her gün yeni bir polemik, yeni bir tartışma. Biz işimize bakmak istiyoruz ama siyaset her an kapımızı çalıyor" ifadelerini kullandı. Benzer şekilde, İzmir'de bir öğrenci, "Normal olan şey, vatandaşın derdinin konuşulması. Ama şu an herkes bambaşka şeyler konuşuyor" dedi.

Uzman Görüşü

Siyaset bilimci Prof. Dr. Ahmet Yılmaz, konuya ilişkin değerlendirmesinde, "Türkiye'de siyasetin normalleşmesi için tarafların ortak bir zeminde buluşması şart. Aksi halde bu 'anormal' algısı toplumda derin yaralar açmaya devam edecek" uyarısında bulundu. Prof. Yılmaz, özellikle seçim dönemlerinde artan kutuplaşmanın, normalleşme çabalarını baltaladığını belirtti.

Uzmanlar, toplumdaki bu huzursuzluğun giderilmesi için siyasi aktörlerin yapıcı bir dil kullanması gerektiğini vurguluyor. Aksi takdirde, 'Bunlar normal mi?' sorusu, yakın gelecekte daha sık sorulacak gibi görünüyor.

Etiketler:
siyasetnormalleşmetürkiyekamuoyu

İlgili Haberler

Atatürk'e hakaret eden imamın soruşturması 1,5 yıldır sürüyor
Siyaset

Atatürk'e hakaret eden imamın soruşturması 1,5 yıldır sürüyor

13 dk önce

Türkiye’nin Karanlık Döneminden Çıkış: Yeni Başlangıç
Siyaset

Türkiye’nin Karanlık Döneminden Çıkış: Yeni Başlangıç

13 dk önce

Kılıçdaroğlu'nun Esnaf Ziyaretinde 'Makam Kapısı' Pozu Tartışma Yarattı
Siyaset

Kılıçdaroğlu'nun Esnaf Ziyaretinde 'Makam Kapısı' Pozu Tartışma Yarattı

13 dk önce

CHP’de büyük erime: 100 vekil istifa edecek mi
Siyaset

CHP’de büyük erime: 100 vekil istifa edecek mi

18 dk önce