TercihHaber
Telegram
SON DAKİKA
Gündem

Şişli'de Yolda Yürüyen Kadına Arkadan Yumruklu Saldırı

✍️ TercihHaber 📖 2 dk okuma
Şişli'de Yolda Yürüyen Kadına Arkadan Yumruklu Saldırı

İstanbul’un Şişli ilçesinde, 59 yaşındaki Sabahat A., sokakta yürüdüğü sırada arkasından yaklaşan bir kişinin yumruklu saldırısına uğradı. Saldırgan, kadının başına sert bir yumruk attı. Darbenin etkisiyle dengesini kaybeden Sabahat A., önce park halindeki bir araca çarptı, ardından yere düştü. Çevredeki vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Yaralı kadın hastaneye kaldırılırken, saldırganın kimliği henüz belirlenemedi ve kaçtı. Polis, güvenlik kameralarını inceleyerek şüphelinin yakalanması için çalışma başlattı.

Saldırı Anı Güvenlik Kamerasında

Olay, Şişli’nin işlek caddelerinden birinde meydana geldi. Güvenlik kameralarına yansıyan görüntülerde, Sabahat A.’nın kaldırımda yürüdüğü, arkasından yaklaşan bir erkeğin hiçbir uyarı yapmadan yumruk attığı ve ardından hızla uzaklaştığı görülüyor. Saldırganın, kadının çantasını mı yoksa başka bir şeyi mi hedeflediği henüz netlik kazanmadı. Polis ekipleri, kamera kayıtlarından yola çıkarak şüphelinin eşkalini belirledi. Görgü tanıkları, saldırganın 30-35 yaşlarında, siyah montlu ve spor ayakkabılı olduğunu ifade etti. Olayın ardından bölgede güvenlik önlemleri artırıldı.

Kadına Şiddet Olaylarına Tepki

Sabahat A.’nın yaşadığı bu saldırı, kadına yönelik şiddetin sokaklarda ne kadar yaygın olduğunu bir kez daha gündeme getirdi. Türkiye’de her yıl binlerce kadın benzer saldırılara maruz kalıyor. Kadın dernekleri, bu tür olayların önlenmesi için caydırıcı cezalar ve toplumsal farkındalık çalışmalarının artırılması gerektiğini vurguluyor. İstanbul Emniyet Müdürlüğü, olayla ilgili soruşturmanın sürdüğünü ve saldırganın en kısa sürede yakalanacağını açıkladı. Sabahat A.’nın sağlık durumunun iyi olduğu, ancak psikolojik destek aldığı öğrenildi.

Bu saldırı, sadece bir bireye yönelik bir şiddet eylemi değil, aynı zamanda toplumun tüm kesimlerini ilgilendiren bir güvenlik sorunudur. Kadınların sokakta güvenle yürüyebilmesi için alınması gereken önlemler, yerel yönetimlerden merkezi hükümete kadar her düzeyde ele alınmalıdır. Olayın aydınlatılması ve faillerin adalet önüne çıkarılması, toplumsal vicdanın rahatlaması açısından kritik öneme sahiptir.

Etiketler:
kadına şiddetŞişliyumruklu saldırıgüvenlikİstanbul

İlgili Haberler

Elena'nın katili en yakını çıktı! 7 yıl sonra yerini gösterdi
Gündem

Elena'nın katili en yakını çıktı! 7 yıl sonra yerini gösterdi

24 dk önce

SMS Dolandırıcılığı: Numarayı Kopyalayıp Arayanlar Mağdur Oldu
Gündem

SMS Dolandırıcılığı: Numarayı Kopyalayıp Arayanlar Mağdur Oldu

24 dk önce

Kahramanmaraş okul saldırısında anne ve babaya dava
Gündem

Kahramanmaraş okul saldırısında anne ve babaya dava

29 dk önce

Bakan Göktaş: Hiçbir çocuk suça bulaşmadan geleceğe güvenle bakmalı
Gündem

Bakan Göktaş: Hiçbir çocuk suça bulaşmadan geleceğe güvenle bakmalı

34 dk önce