TercihHaber
Telegram
SON DAKİKA
Magazin SON DAKİKA

Şirvan Belediye Başkanı Necat Cellek vefat etti

✍️ TercihHaber 📖 2 dk okuma
Şirvan Belediye Başkanı Necat Cellek vefat etti

Siirt'in Şirvan ilçesinin 5 dönemdir AK Parti'den seçilen Belediye Başkanı Necat Cellek, bir süredir tedavi gördüğü İstanbul'daki hastanede yaşamını yitirdi. Cellek'in vefatı, ilçede ve partisinde büyük üzüntü yarattı. 2009 yılından bu yana aralıksız belediye başkanlığı yapan Cellek, AK Parti'nin üç dönem kuralına rağmen beşinci kez aday gösterilmiş ve seçimleri kazanmıştı.

Necat Cellek kimdir?

Necat Cellek, 1960 yılında Siirt'in Şirvan ilçesinde doğdu. İlk ve orta öğrenimini Şirvan'da tamamladıktan sonra üniversite eğitimi için İstanbul'a gitti. İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi'nden mezun oldu. Genç yaşlarda siyasete atılan Cellek, 2009 yılında AK Parti'den Şirvan Belediye Başkanı seçildi. 2014, 2019 ve 2024 yerel seçimlerinde de aynı partiden aday gösterildi ve her seçimde oylarını artırarak kazandı. Cellek, partinin üç dönem kuralı nedeniyle 2019 seçimlerinde adaylığı tartışma konusu olmuş, ancak partinin merkez karar organı tarafından muaf tutularak yeniden aday gösterilmişti. 2024 seçimlerinde de benzer bir süreç yaşandı ve Cellek, beşinci kez belediye başkanı seçildi.

Şirvan'a hizmetleri

Necat Cellek, belediye başkanlığı döneminde Şirvan'da birçok altyapı ve üstyapı projesini hayata geçirdi. İlçeye modern bir belediye binası kazandırdı, yol ve içme suyu hatlarını yeniledi. Parklar, spor tesisleri ve sosyal tesisler inşa ettirdi. Cellek'in özellikle gençlere ve kadınlara yönelik sosyal projeleri dikkat çekiyordu. Bir röportajında, "İlçemizin gelişmesi ve kalkınması için 15 yıldır aralıksız çalışmalarımıza devam ettik. Teröre karşı en iyi cevabı vatandaşla" diyerek hizmet odaklı yaklaşımını ortaya koymuştu.

Taziye mesajları

Cellek'in vefatının ardından birçok siyasi isim taziye mesajı yayımladı. AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yayımladığı mesajda "Değerli kardeşim Necat Cellek'e Allah'tan rahmet, ailesine ve Şirvanlı hemşehrilerimize başsağlığı diliyorum. Şirvan'a yaptığı hizmetler unutulmayacak" ifadelerini kullandı. Siirt Valiliği de resmi sosyal medya hesabından başsağlığı mesajı yayımladı. Cellek'in cenazesi, İstanbul'daki hastaneden alınarak memleketi Şirvan'a götürülecek ve burada toprağa verilecek.

Değerlendirme

Necat Cellek'in vefatı, Şirvan için bir dönemin kapanması anlamına geliyor. 15 yıllık belediye başkanlığı süresince ilçeye önemli kazanımlar sağlayan Cellek, AK Parti içinde de saygın bir figürdü. Üç dönem kuralına rağmen beş kez aday gösterilmesi, parti içindeki gücünü ve halk nezdindeki popülaritesini gösteriyor. Öte yandan, bir belediye başkanının bu kadar uzun süre görevde kalması, yerel demokrasi açısından tartışma konusu olabilir. Seçmenlerin sandıkta karar verme hakkını kullanması her zaman önemli olmakla birlikte, sürekli aynı ismin seçilmesi alternatif seslerin duyulmasını sınırlayabilir. Ancak Şirvan halkının Cellek'e duyduğu güvenin karşılığında aldığı hizmetler, bu tercihin anlaşılabilir olmasını sağlıyor. Bundan sonra, AK Parti'nin hangi ismi aday göstereceği ve seçimin nasıl bir sonuç doğuracağı merak konusu.

Etiketler:
Necat CellekŞirvanbelediye başkanıvefatSiirtAK Partiyerel seçim

İlgili Haberler

Haluk Levent Başaran ailesini ABD fonuyla kandırmış! 22 tapuda 60 milyon dolarlık vurgun
Magazin

Haluk Levent Başaran ailesini ABD fonuyla kandırmış! 22 tapuda 60 milyon dolarlık vurgun

16 dk önce

Ceylan Ertem'den dijital müzik eleştirisi: Algoritmalar bağımsız sanatçıyı eziyor
Magazin

Ceylan Ertem'den dijital müzik eleştirisi: Algoritmalar bağımsız sanatçıyı eziyor

36 dk önce

İmamoğlu'nun bilirkişi davasında yeni savcı süre istedi: Duruşma 2026'ya ertelendi
Magazin

İmamoğlu'nun bilirkişi davasında yeni savcı süre istedi: Duruşma 2026'ya ertelendi

1 sa önce

Televizyonu zirvedeyken bırakan Rosie O'Donnell yıllar sonra nedenini anlattı
Magazin

Televizyonu zirvedeyken bırakan Rosie O'Donnell yıllar sonra nedenini anlattı

1 sa önce