TercihHaber
Telegram
SON DAKİKA
Siyaset

Şirvan Belediye Başkanı Necat Cellek hayatını kaybetti

✍️ TercihHaber 📖 2 dk okuma
Şirvan Belediye Başkanı Necat Cellek hayatını kaybetti

AK Parti'li Şirvan Belediye Başkanı Necat Cellek, bir süredir İstanbul'da devam eden tedavisi sırasında 60 yaşında hayatını kaybetti. Cellek'in vefatı, siyasi çevrelerde ve memleketi Siirt'in Şirvan ilçesinde büyük üzüntüyle karşılandı. Başkan Cellek'in ölüm nedeni ve yaşam öyküsü merak konusu oldu.

Necat Cellek kimdir?

Necat Cellek, 1964 yılında Siirt'in Şirvan ilçesinde doğdu. İlkokul ve ortaokul eğitimini Şirvan'da tamamladıktan sonra liseyi Siirt'te okudu. Ardından üniversite eğitimi için İstanbul'a giden Cellek, İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi'nden mezun oldu. Mezuniyetinin ardından bir süre özel sektörde çalıştıktan sonra memleketine dönerek ticaretle uğraştı.

Siyasi kariyeri

Cellek, siyasete 1990'lı yıllarda Refah Partisi'nde başladı. Daha sonra sırasıyla Fazilet Partisi ve Saadet Partisi'nde görev aldı. 2011 yılında AK Parti'ye katılan Cellek, 2014 yerel seçimlerinde AK Parti'den Şirvan Belediye Başkan adayı oldu ve seçimi kazanarak belediye başkanı seçildi. 2019 yerel seçimlerinde de yeniden aday gösterilen Cellek, ikinci kez belediye başkanı olarak göreve başladı. Görev süresi boyunca Şirvan'a birçok hizmet kazandıran Cellek, özellikle altyapı ve yol çalışmalarıyla tanındı.

Necat Cellek neden öldü?

Başkan Cellek, bir süredir İstanbul'da bir hastanede tedavi görüyordu. Sağlık durumu son günlerde ağırlaşan Cellek, doktorların tüm müdahalesine rağmen kurtarılamadı. Cellek'in ölüm nedeni olarak kalp yetmezliği ve buna bağlı gelişen çoklu organ yetmezliği belirtildi. Cenazesi, memleketi Şirvan'a götürülerek defnedildi. Cenaze törenine AK Parti'den üst düzey isimler, yerel yöneticiler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Başsağlığı mesajları

Cellek'in vefatının ardından siyasi partilerden ve devlet yetkililerinden başsağlığı mesajları yayımlandı. AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yayımladığı taziye mesajında "Değerli kardeşim Necat Cellek'e Allah'tan rahmet, ailesine ve sevenlerine başsağlığı diliyorum. Şirvan'da yaptığı hizmetler unutulmayacak" ifadelerini kullandı. Siirt Valiliği ve Şirvan Kaymakamlığı da taziye mesajı yayımlayarak belediye binasında taziye defteri açtı.

Necat Cellek'in vefatı, Şirvan'da büyük bir boşluk yaratırken, yerine kimin geçeceği henüz netlik kazanmadı. İlçede yas ilan edilirken, Cellek'in anısına yapılacak etkinlikler planlanıyor. Başkan Cellek, mütevazı kişiliği ve halkla iç içe yönetim anlayışıyla hatırlanacak.

Etiketler:
Necat CellekŞirvan Belediye BaşkanıvefatAK PartiSiirt

İlgili Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan şehit ailesine başsağlığı diledi
Siyaset

Cumhurbaşkanı Erdoğan şehit ailesine başsağlığı diledi

26 dk önce

Gaziosmanpaşa Belediyesi davası başlıyor: Hakan Bahçetepe 13 ay sonra hakim karşısında
Siyaset

Gaziosmanpaşa Belediyesi davası başlıyor: Hakan Bahçetepe 13 ay sonra hakim karşısında

31 dk önce

FETÖ'nün himmet ağı ve finans trafiği deşifre edildi
Siyaset

FETÖ'nün himmet ağı ve finans trafiği deşifre edildi

51 dk önce

Prof. Dr. Barlas Sülü: Metzamor Nükleer Santrali Kafkasya İçin Çernobil Benzeri Risk Taşıyor
Siyaset

Prof. Dr. Barlas Sülü: Metzamor Nükleer Santrali Kafkasya İçin Çernobil Benzeri Risk Taşıyor

1 sa önce