TercihHaber
Telegram
SON DAKİKA
Siyaset

Sendikadan disiplin cezasına tepki: 'Sağlık çalışanlarına gözdağı

✍️ TercihHaber 📖 1 dk okuma
Sendikadan disiplin cezasına tepki: 'Sağlık çalışanlarına gözdağı

Birlik ve Dayanışma Sendikası üyeleri, sendikanın şube başkanı Hacı Yusuf Eryazğan hakkında yürütülen disiplin sürecine tepki göstermek için bir basın açıklaması düzenledi. Sendika yönetimi, disiplin soruşturmasını sağlık çalışanlarına ve sendikal örgütlenmeye yönelik bir gözdağı olarak değerlendirdi. Açıklamada, sürecin hukuki dayanaktan yoksun olduğu ve sendikal hakları hedef aldığı vurgulandı.

Disiplin sürecine itiraz

Sendika üyeleri, Hacı Yusuf Eryazğan'ın sendikal faaliyetleri nedeniyle hedef gösterildiğini belirtti. Basın açıklamasında, disiplin cezasının sağlık çalışanlarının örgütlenme hakkına bir müdahale olduğu ifade edildi. Sendika yetkilileri, benzer uygulamaların son dönemde arttığına dikkat çekti. Eryazğan hakkında yürütülen soruşturmanın, sendikanın kamuoyu oluşturma çabalarının bir sonucu olduğu öne sürüldü.

Sendikal haklar ve sağlık çalışanları

Sağlık çalışanları, pandemi sürecinde ağır koşullar altında çalışırken sendikal faaliyetlerinin de baskı altına alındığını belirtiyor. Birlik ve Dayanışma Sendikası, bu tür disiplin süreçlerinin sağlık çalışanlarının örgütlenme özgürlüğünü zedelediğini savunuyor. Sendika, Hacı Yusuf Eryazğan'a verilen disiplin cezasının geri çekilmesini talep ediyor. Açıklamada, "Sağlık çalışanları ve sendikalara yönelik bu tür baskılar kabul edilemez" denildi.

Sendika üyeleri, önümüzdeki günlerde farklı illerde de benzer protestolar düzenleyeceklerini duyurdu. Birlik ve Dayanışma Sendikası, konuyu iş mahkemesine taşıyacağını da açıkladı.

Etiketler:
Birlik ve Dayanışma SendikasıHacı Yusuf Eryazğandisiplin cezasısağlık çalışanlarısendikal haklar

İlgili Haberler

AK Parti 'Çeyrek Asırlık Destan' İçin Sakarya'da Buluşuyor
Siyaset

AK Parti 'Çeyrek Asırlık Destan' İçin Sakarya'da Buluşuyor

2 dk önce

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Savunmada 1 yıllık ihracatı 1 haftada yapıyoruz
Siyaset

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Savunmada 1 yıllık ihracatı 1 haftada yapıyoruz

4 dk önce

CHP'de Ankara il başkanlığı krizi: İki yönetim iki bina
Siyaset

CHP'de Ankara il başkanlığı krizi: İki yönetim iki bina

9 dk önce

NATO Zirvesi Öncesi 'Devlet İtibarı' Krizi
Siyaset

NATO Zirvesi Öncesi 'Devlet İtibarı' Krizi

9 dk önce