Türkiye Şehit Yakınları ve Gaziler Dayanışma Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Bilge Gürs, FETÖ'nün 15 Temmuz 2016'daki darbe girişiminde babasını ve eşini şehit verdi. Gürs, gençlere, "15 Temmuz'u unutmayın" çağrısında bulunarak, o gece yaşananların nesilden nesile aktarılmasının önemini vurguladı.
15 Temmuz gecesi yaşananlar
Bilge Gürs, 15 Temmuz gecesi babası ve eşini FETÖ'cü hainlerin kurşunlarına hedef oldu. Aynı gece iki kız kardeşi de gazi oldu. Gürs, yaşadığı acıyı dile getirerek, "O geceyi hiç unutmadık, unutmayacağız" dedi. Gençlerin de aynı hassasiyeti göstermesi gerektiğini belirten Gürs, vatan sevgisinin önemine dikkat çekti.
Gençlere çağrı
Bilge Gürs, gençlerin 15 Temmuz'u sadece tarih kitaplarından değil, bizzat şehit yakınlarından dinlemesinin önemli olduğunu söyledi. "Bu vatan için canını feda edenler var. Onların hatırasına sahip çıkmak hepimizin görevi" diyen Gürs, gençlerin milli bilinçle yetişmesinin önemini vurguladı. Gürs, bu amaçla düzenlenen etkinliklere katılarak, 15 Temmuz gecesini anlattı.
FETÖ'nün darbe girişimi, Türk milletinin tankların önüne yatarak durdurduğu bir destan oldu. O gece 251 kişi şehit olurken, binlerce kişi de gazi oldu. Bilge Gürs de bu destanın canlı tanıklarından biri. Vakfın başkanı olarak, şehit yakınlarının ve gazilerin sesi olmaya devam ediyor.