TercihHaber
Telegram
SON DAKİKA
Son Dakika SON DAKİKA

Seferihisar Belediyesi'nde rüşvet operasyonu: 6 gözaltı

✍️ TercihHaber 📖 2 dk okuma
Seferihisar Belediyesi'nde rüşvet operasyonu: 6 gözaltı

İzmir'in Seferihisar ilçesinde, belediye bünyesinde yürütülen bir rüşvet operasyonunda, aralarında Belediye Başkan Yardımcısı İ.G.P.'nin de olduğu 6 kişi gözaltına alındı. Operasyon, İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından gerçekleştirildi. Soruşturma kapsamında belediyede çeşitli birimlerde görev yapan kişilerin, bazı imar ve ruhsat işlemlerinde usulsüzlük yaparak para karşılığı menfaat sağladığı iddia ediliyor.

Operasyonun ayrıntıları

Sabah saatlerinde belediyenin ana binası ve ek hizmet binalarında eş zamanlı aramalar yapan polis ekipleri, çok sayıda dijital materyal ve belgeye el koydu. Gözaltına alınan şüphelilerin ifadeleri için İzmir Emniyet Müdürlüğü'ne getirildiği öğrenildi. Aralarında belediye başkan yardımcısının yanı sıra imar müdürlüğü çalışanları ile birkaç özel şirket yetkilisinin de bulunduğu belirtiliyor. Soruşturma, özellikle imar planı değişiklikleri, yapı ruhsatı ve iskan izni süreçlerinde yoğunlaşıyor. Şüpheliler hakkında 'rüşvet', 'irtikap', 'görevi kötüye kullanma' ve 'özel belgede sahtecilik' suçlamaları yöneltiliyor.

Bağlam ve geçmiş

Seferihisar Belediyesi, son yıllarda özellikle imar ve iskan konularında sık sık gündeme gelmişti. İlçede kentsel dönüşüm projeleri ve yeni imar alanlarının açılmasıyla birlikte, bazı işlemlerde usulsüzlük olduğuna dair ihbarlar alınıyordu. İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı, bu ihbarlar üzerine başlattığı gizli soruşturmayı genişleterek dünkü operasyonu düzenledi. Belediye yönetimi, operasyon hakkında henüz resmi bir açıklama yapmazken, Başkan Yardımcısı İ.G.P'nin gözaltına alınması ilçede şok etkisi yarattı. Belediye meclis üyelerinden bazıları, sürecin takipçisi olacaklarını belirtirken, muhalefet partileri konunun aydınlatılması için Meclis Araştırması talep edeceklerini duyurdu. Gözaltı işlemlerinin ardından şüphelilerin adliyeye sevk edilmesi bekleniyor. Bu tür operasyonlar, kamuoyunda belediyelerin şeffaflığı ve denetimi konusundaki tartışmaları yeniden alevlendiriyor. Yerel yönetimlerde etik kuralların uygulanabilmesi için bağımsız denetim mekanizmalarının güçlendirilmesi gerektiği uzmanlar tarafından sıkça dile getiriliyor.

Etiketler:
seferihisarbelediyerüşvetoperasyongözaltıizmir

İlgili Haberler

Bakan Göktaş: İzleme Birimi 30 bin 296 kırılgan hane tespit etti
Son Dakika

Bakan Göktaş: İzleme Birimi 30 bin 296 kırılgan hane tespit etti

4 dk önce

MİT, DEAŞ'ın sözde sorumlusu Ahmet Kazancı'yı sınırda yakaladı
Son Dakika

MİT, DEAŞ'ın sözde sorumlusu Ahmet Kazancı'yı sınırda yakaladı

40 dk önce

Gebze Cumhuriyet Savcısı Ayhan Uyumaz Duruşmada Kalp Krizi Geçirerek Hayatını Kaybetti
Son Dakika

Gebze Cumhuriyet Savcısı Ayhan Uyumaz Duruşmada Kalp Krizi Geçirerek Hayatını Kaybetti

12 sa önce

Silivri Belediye Başkanı Balcıoğlu'nun ifadesi ortaya çıktı
Son Dakika

Silivri Belediye Başkanı Balcıoğlu'nun ifadesi ortaya çıktı

16 sa önce