TercihHaber
Telegram
SON DAKİKA
Gündem

Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin tutuklandı

✍️ TercihHaber 📖 2 dk okuma
Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin tutuklandı

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen rüşvet soruşturması kapsamında, Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin'in de aralarında bulunduğu 12 şüpheli, çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı. Soruşturma, belediyedeki ihale süreçlerinde usulsüzlük ve rüşvet iddialarına odaklanıyor. Gözaltına alınan 17 kişiden 5'i adli kontrol şartıyla serbest bırakılırken, 12'si tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Soruşturmanın detayları

Operasyon, geçtiğimiz hafta İzmir Emniyet Müdürlüğü KOM Şubesi ekiplerinin düzenlediği eş zamanlı baskınlarla başladı. Belediye binası ve başkanlık makamında yapılan aramalarda, çok sayıda doküman ve dijital materyale el konuldu. İddialara göre, belediyenin imar planı değişiklikleri ve ihale süreçlerinde, belirli müteahhitlere ayrıcalık tanınması karşılığında rüşvet alındı. Soruşturma kapsamında, belediye meclis üyeleri ve üst düzey bürokratların da ifadelerine başvuruldu.

Tutuklanan isimler

Tutuklananlar arasında Belediye Başkanı İsmail Yetişkin'in yanı sıra, belediye başkan yardımcıları, daire müdürleri ve bazı özel sektör temsilcilerinin bulunduğu öğrenildi. Yetişkin, savcılık ifadesinde suçlamaları reddederken, mahkeme tarafından 'delilleri karartma' ve 'kaçma şüphesi' gerekçesiyle tutuklama kararı verildi. Diğer şüpheliler de benzer gerekçelerle tutuklandı.

Adli kontrol ile serbest kalanlar

Adli kontrol şartıyla serbest bırakılan 5 şüpheli hakkında, yurt dışına çıkış yasağı ve haftalık imza şartı gibi tedbirler uygulanmasına karar verildi. Soruşturmanın gizlilik kararı nedeniyle, bu kişilerin kimlikleri henüz kamuoyuyla paylaşılmadı.

Belediyeden ilk açıklama

Seferihisar Belediyesi'nden yapılan yazılı açıklamada, 'Yargı sürecine saygılıyız. Soruşturma tamamlanana kadar kamuoyunu bilgilendirmeye devam edeceğiz.' ifadeleri kullanıldı. Açıklamada, belediye hizmetlerinin aksamadan devam ettiği vurgulandı.

Siyasi tepkiler

CHP'li Yetişkin'in tutuklanması, siyasi partiler arasında da yankı uyandırdı. CHP Genel Başkanı Özgür Özel, 'Yargı sürecini yakından takip ediyoruz. Adalet yerini bulmalı.' derken, İYİ Parti ve diğer muhalefet partileri de sürecin şeffaf yürütülmesi çağrısı yaptı. İktidar kanadından ise henüz resmi bir açıklama gelmedi.

Seferihisar, İzmir'in turistik ilçelerinden biri olarak biliniyor. Son yıllarda artan imar faaliyetleri ve nüfus yoğunluğu, belediyenin ihale süreçlerini daha kritik hale getirmişti. Bu soruşturma, yerel yönetimlerde şeffaflık ve hesap verebilirlik tartışmalarını yeniden alevlendirdi. Kamuoyu, soruşturmanın genişleyip genişlemeyeceğini ve diğer belediyelere sıçrayıp sıçramayacağını merakla bekliyor.

Etiketler:
Seferihisarbelediyerüşvettutuklamaİsmail Yetişkin

İlgili Haberler

Polise selam vermek için duran sürücü 3.28 promil alkollü çıktı
Gündem

Polise selam vermek için duran sürücü 3.28 promil alkollü çıktı

3 dk önce

113 yıl önce Isparta'da bulunan tapınağın gizemi çözüldü: Hekate Tapınağı olduğu ortaya çıktı
Gündem

113 yıl önce Isparta'da bulunan tapınağın gizemi çözüldü: Hekate Tapınağı olduğu ortaya çıktı

4 dk önce

Milli Savunma Bakanı Güler: Samp-T ve Patriot alımı değerlendiriliyor
Gündem

Milli Savunma Bakanı Güler: Samp-T ve Patriot alımı değerlendiriliyor

10 dk önce

Havai fişek kazası: Çocukların elinde patlama anı kamerada
Gündem

Havai fişek kazası: Çocukların elinde patlama anı kamerada

14 dk önce