TercihHaber
Telegram
SON DAKİKA
Siyaset

Seferihisar Belediye Başkanı diyalize sevk edildi

✍️ TercihHaber 📖 2 dk okuma
Seferihisar Belediye Başkanı diyalize sevk edildi

Seferihisar Belediyesi'ne yönelik soruşturma kapsamında gözaltına alınan Belediye Başkanı İsmail Yetişkin, mevcut rahatsızlıkları nedeniyle diyaliz tedavisi için hastaneye sevk edildi. Edinilen bilgiye göre, İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturmada bugün sabah saatlerinde gözaltına alınan Yetişkin, ifade işlemleri sırasında rahatsızlanınca sağlık ekiplerince hastaneye götürüldü. Yetişkin'in kronik böbrek yetmezliği nedeniyle düzenli olarak diyaliz tedavisi gördüğü, bu nedenle sevkin rutin olduğu belirtildi.

Soruşturmanın boyutu genişliyor

Seferihisar Belediyesi'nde gerçekleştirilen operasyon, İzmir Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince yürütülüyor. Belediye binasında ve başkana ait bazı adreslerde arama yapıldığı, çok sayıda belge ve dijital materyale el konulduğu öğrenildi. Soruşturma kapsamında Belediye Başkanı Yetişkin'in yanı sıra birim müdürleri, belediye şirket yöneticileri ve özel sektör temsilcilerinin de aralarında bulunduğu 15 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerin, ihaleye fesat karıştırma, rüşvet ve zimmet suçlamalarıyla karşı karşıya olduğu bildirildi.

Yetişkin'in sağlık durumu istikrarlı

Başkan Yetişkin'in sağlık durumuyla ilgili hastaneden yapılan ilk açıklamada, tedavisinin planlandığı gibi sürdüğü ve hayati tehlikesinin bulunmadığı ifade edildi. Yetişkin'in, gözaltı süreci boyunca gerekli sağlık kontrollerinin yapılacağı ve diyaliz tedavisinin aksatılmadan devam edeceği kaydedildi. Avukatları, müvekkillerinin sağlık sorunları nedeniyle adli kontrol şartıyla serbest bırakılmasını talep edeceklerini ancak sürecin henüz başında olduklarını belirtti.

Siyasi kulislerde hareketlilik

Gözaltı işlemi, yerel siyasette geniş yankı uyandırdı. CHP'li Yetişkin'in gözaltına alınması, muhalefet partilerince "siyasi operasyon" olarak nitelendirilirken, iktidar kanadı yargının bağımsız olduğu vurgusunu yaptı. Seferihisar'da yaşayan vatandaşlar ise gelişmeleri endişeyle takip ediyor. CHP İzmir İl Başkanlığı, konuya ilişkin bir basın açıklaması yaparak "hukukun üstünlüğüne vurgu yapıp, adil yargılama talep etti." Belediye Meclisi'nin, başkansız kalan belediyede bir süre başkan vekili seçmesi bekleniyor.

Bu soruşturma, Türkiye'de belediye başkanlarına yönelik yolsuzluk operasyonlarında son dönemde görülen artışın bir parçası olarak dikkati çekiyor. Kamuoyunda, yerel yönetimlerde şeffaflık ve hesap verilebilirlik tartışmalarını yeniden gündeme getiren bu tür operasyonların, siyasi iklimi nasıl etkileyeceği merak konusu. Sürecin adil ve hızlı işlemesi hem hukuk devleti ilkeleri hem de kamu vicdanı açısından önem taşıyor.

Etiketler:
Seferihisarİsmail YetişkingözaltıdiyalizyolsuzlukCHP

İlgili Haberler

Hayat 112 Uygulaması Bir Ayda 600 Bin İndirmeye Ulaştı, 7 Bin Vakaya Müdahale Etti
Siyaset

Hayat 112 Uygulaması Bir Ayda 600 Bin İndirmeye Ulaştı, 7 Bin Vakaya Müdahale Etti

3 dk önce

Türkiye'de internetten silah aramaları rekor kırdı: TEPAV raporu endişe verici
Siyaset

Türkiye'de internetten silah aramaları rekor kırdı: TEPAV raporu endişe verici

3 dk önce

Telefon dolandırıcıları İYİ Partili vekilin 10 milyon lirasını çaldı
Siyaset

Telefon dolandırıcıları İYİ Partili vekilin 10 milyon lirasını çaldı

4 dk önce

90 bin ticari plakaya vergi muafiyeti getirildi
Siyaset

90 bin ticari plakaya vergi muafiyeti getirildi

6 dk önce