Cumhuriyet gazetesinin dünkü manşetinde yer alan 'Siyasette \"mutlak butlan\" bayramı!' başlığı, AKP’liler ile CHP eski Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu yönetiminin bayram buluşmalarını konu aldı. Haberde, AKP'li isimlerin Kılıçdaroğlu'na yönelik ziyaretlerinin 'Saray destekli CHP'yi püskürtme operasyonları' olarak nitelendirildiği iddia edildi. Bu ifadeler siyasi kulislerde tartışma yaratırken, iki parti arasındaki diyalogun seçim öncesi ve sonrası dengeleri nasıl etkilediği merak konusu oldu.
Bayram Buluşmalarının Perde Arkası
Ramazan Bayramı vesilesiyle gerçekleşen ziyaretlerde, AKP'li bakanlar ve parti yöneticileri, Kılıçdaroğlu'nu makamında ziyaret etmişti. Görüşmelerde 'devlet aklı' ve 'siyasi normalleşme' vurgusu yapılırken, Cumhuriyet gazetesi bu buluşmaları 'mutlak butlan bayramı' olarak tanımladı. Butlan kavramı, hukukta bir işlemin baştan itibaren geçersiz olması anlamına geliyor. Gazete, bu benzetmeyle görüşmelerin siyasi bir anlam taşımadığını ima etti.
CHP İçi Dinamikler ve Tepkiler
Kılıçdaroğlu liderliğindeki eski CHP yönetimi ile AKP arasındaki bu temaslar, parti içinde bazı kesimler tarafından eleştirilirken, 'Saray destekli CHP' söylemi özellikle muhalif yorumcular arasında yaygınlaştı. Ancak CHP'nin mevcut yönetimi bu iddialara resmi bir yanıt vermedi. Öte yandan AKP cephesi, söz konusu ziyaretlerin rutin nezaket görüşmeleri olduğunu savundu. Cumhuriyet gazetesinin haberi, siyasetin sıcak gündeminde yeni bir tartışma başlattı.