TercihHaber
Telegram
SON DAKİKA
Son Dakika SON DAKİKA

Şanlıurfa merkezli 11 ilde uyuşturucu operasyonu: 362 gözaltı kararı

✍️ TercihHaber 📖 2 dk okuma
Şanlıurfa merkezli 11 ilde uyuşturucu operasyonu: 362 gözaltı kararı

Şanlıurfa merkezli 11 ilde sokak satıcılarına yönelik düzenlenen geniş çaplı uyuşturucu operasyonunda, 2 bin 39 polisin katılımıyla 251 adrese eş zamanlı baskın düzenlendi. Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, operasyon kapsamında 362 şüpheli hakkında gözaltı kararı alındığını duyurdu. Operasyon, uyuşturucu ticareti ve kullanımıyla mücadele kapsamında Türkiye genelinde yürütülen çalışmaların bir parçası olarak dikkat çekiyor.

Operasyonun detayları

Vali Şıldak yaptığı açıklamada, operasyonun Şanlıurfa merkezli olarak Adıyaman, Diyarbakır, Mardin, Gaziantep, Batman, Siirt, Şırnak, Kilis, Malatya ve Kahramanmaraş olmak üzere 11 ilde eş zamanlı gerçekleştirildiğini belirtti. Operasyonda narkotik köpeklerinin de kullanıldığı, binlerce polis memurunun sahada görev aldığı bildirildi. Şüphelilerin uyuşturucu madde ticareti, kullanımı ve bulundurma suçlarından soruşturulduğu, şu ana kadar çok sayıda kişinin gözaltına alındığı öğrenildi.

Yetkililerden uyuşturucuyla mücadele vurgusu

Şanlıurfa Valiliği, uyuşturucuyla mücadelenin kararlılıkla sürdürüleceğini, bu tür operasyonların devam edeceğini duyurdu. Yetkililer, halktan gelen ihbarların operasyonların başarısında önemli rol oynadığını vurgulayarak, vatandaşları uyuşturucuyla ilgili şüpheli durumları 112 Acil Çağrı Merkezi’ne bildirmeye davet etti. Operasyon kapsamında ele geçirilen uyuşturucu maddeler ve miktarlarıyla ilgili henüz resmi bir açıklama yapılmazken, gözaltı işlemlerinin sürdüğü belirtildi.

Bağımsız değerlendirme

Bu operasyon, Türkiye’nin uyuşturucu ile mücadelede attığı adımların bir yansıması olarak değerlendirilebilir. Geniş çaplı ve koordineli operasyonların, özellikle genç nüfusu tehdit eden uyuşturucu ticaretine karşı caydırıcılık sağlaması hedefleniyor. Ancak bu tür operasyonların sürdürülebilir etki yaratabilmesi için hem önleyici hizmetlerin hem de toplumsal farkındalık çalışmalarının güçlendirilmesi gerektiği de unutulmamalıdır.

Etiketler:
uyuşturucu operasyonuŞanlıurfagözaltıpolisnarkotik

İlgili Haberler

Kadıköy'de bina yıkımında göçük: 2 işçi kurtarıldı
Son Dakika

Kadıköy'de bina yıkımında göçük: 2 işçi kurtarıldı

30 dk önce

İçişleri Bakanı Çiftçi Suriye'ye resmi ziyaret gerçekleştirdi
Son Dakika

İçişleri Bakanı Çiftçi Suriye'ye resmi ziyaret gerçekleştirdi

32 dk önce

11 bin 22 çocuk koruyucu aileleriyle sevgi dolu yuvalarda büyüyor
Son Dakika

11 bin 22 çocuk koruyucu aileleriyle sevgi dolu yuvalarda büyüyor

48 dk önce

Bursa'da mobilya mağazasında çıkan yangına müdahale ediliyor
Son Dakika

Bursa'da mobilya mağazasında çıkan yangına müdahale ediliyor

58 dk önce