TercihHaber
Telegram
SON DAKİKA
Gündem

Şanlıurfa'daki köpek saldırısına Bakan Çiftçi'den hızlı müdahale

✍️ TercihHaber 📖 1 dk okuma
Şanlıurfa'daki köpek saldırısına Bakan Çiftçi'den hızlı müdahale

İçişleri Bakanı Ali Çiftçi, Şanlıurfa'nın Haliliye ilçesinde 8 yaşındaki Muhammed Ali Aral'ın başıboş köpeklerin saldırısına uğramasıyla ilgili mülkiye müfettişi görevlendirilmesi talimatını verdi. Bakanlıktan yapılan açıklamada, olayın tüm yönleriyle araştırılması için müfettişin bölgeye intikal ettiği bildirildi.

Olayın detayları

Muhammed Ali Aral, dün akşam saatlerinde evinin yakınında oynarken bir grup başıboş köpeğin saldırısına uğradı. Vücudunun çeşitli yerlerinden yaralanan çocuk, çevredeki vatandaşların müdahalesiyle hastaneye kaldırıldı. Tedavisi devam eden Aral'ın durumunun ciddiyetini koruduğu öğrenildi. Olay, bölgede başıboş hayvan sorununu yeniden gündeme taşıdı.

Bakanlıktan açıklama

İçişleri Bakanlığı, konuyla ilgili yazılı bir açıklama yaptı. Açıklamada, "Şanlıurfa'nın Haliliye ilçesinde bir çocuğumuzun başıboş köpeklerin saldırısına uğraması üzerine Bakanımız Sayın Ali Çiftçi'nin talimatıyla mülkiye müfettişi görevlendirilmiştir. Olayın tüm boyutlarıyla soruşturulması ve gerekli tedbirlerin alınması için çalışmalar başlatılmıştır" ifadelerine yer verildi.

Yerel yönetime tepkiler

Olayın ardından Şanlıurfa'da vatandaşlar, başıboş köpek sorununa kalıcı çözüm bulunmasını istedi. Yerel yönetimin hayvan popülasyonunu kontrol altına almak için yeterli adım atmadığı yönünde eleştiriler yükseldi. Hayvan severler ise köpeklerin toplanması yerine kısırlaştırma ve rehabilitasyon merkezlerinin artırılmasını talep etti.

Geçmişte de benzer saldırıların yaşandığı Şanlıurfa'da, 2023 yılında başıboş köpeklerin neden olduğu 30'dan fazla olay rapor edilmişti. Uzmanlar, kentteki başıboş köpek sayısının 10 bini aştığını tahmin ediyor.

Etiketler:
Şanlıurfaköpek saldırısıAli Çiftçimülkiye müfettişibaşıboş hayvan

İlgili Haberler

Evlilik vaadiyle 1 milyon liralık vurgun: Gelin ve suç ortağı tutuklandı
Gündem

Evlilik vaadiyle 1 milyon liralık vurgun: Gelin ve suç ortağı tutuklandı

2 dk önce

TÜDSES: Türk dünyası sivil toplumu dijital ekosistemde buluşuyor
Gündem

TÜDSES: Türk dünyası sivil toplumu dijital ekosistemde buluşuyor

9 dk önce

Şişli'de 6 katlı binada patlama ve yangın paniği
Gündem

Şişli'de 6 katlı binada patlama ve yangın paniği

16 dk önce

Mısır Çarşısı'nda yangın paniği: Olay yerine çok sayıda ekip yönlendirildi
Gündem

Mısır Çarşısı'nda yangın paniği: Olay yerine çok sayıda ekip yönlendirildi

17 dk önce