TercihHaber
Telegram
SON DAKİKA
Gündem

Samsun'da belediye mazgallarını çalıp hurdacıya satan 2 kişi gözaltına alındı

✍️ TercihHaber 📖 2 dk okuma
Samsun'da belediye mazgallarını çalıp hurdacıya satan 2 kişi gözaltına alındı

Samsun'da Büyükşehir Belediyesi'ne ait 32 adet yağmur suyu mazgalını çalarak hurdacıya satan iki kişi, polis ekiplerinin çalışması sonucu yakalanarak gözaltına alındı. Olay, Samsun'un İlkadım ilçesinde geçtiğimiz hafta meydana geldi. Belediye ekipleri, bazı cadde ve sokaklardaki mazgalların yerinde olmadığını fark ederek durumu polise bildirdi. İhbar üzerine harekete geçen Samsun Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, güvenlik kameralarını incelemeye aldı.

Güvenlik kameraları suçüstü yaptı

Yapılan araştırmada, şüphelilerin gece saatlerinde belediyeye ait mazgalları söküp kamyonetlerine yükledikleri anlar kameralara yansıdı. Polis ekipleri, plakası tespit edilen araç ve şüphelilerin kimliklerini belirledi. Düzenlenen operasyonda M.K. (34) ve A.T. (41) isimli iki şüpheli, evlerinde yakalanarak gözaltına alındı. Şüphelilerin emniyetteki ifadelerinde, mazgalları hurdacıya sattıklarını itiraf ettikleri öğrenildi.

Çalınan mazgallar hurdacıda bulundu

Polis ekipleri, şüphelilerin ifadeleri doğrultusunda mazgalların satıldığı hurdacıya baskın düzenledi. Baskında 32 mazgalın tamamı bulunarak el konuldu. Hurdacı hakkında ise adli işlem başlatıldı. Samsun Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, olayla ilgili olarak suç duyurusunda bulundu. Yetkililer, mazgalların yaklaşık 50 bin lira değerinde olduğunu belirtti.

Gözaltı süreci devam ediyor

Emniyetteki işlemleri tamamlanan iki şüpheli, adliyeye sevk edildi. Savcılık sorgusunun ardından mahkemeye çıkarılmaları bekleniyor. Şüpheliler, "hırsızlık" ve "malen sorumlu olduğu eşyayı satmak" suçlarından yargılanacak. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

Samsun'da son dönemde artan hırsızlık olayları vatandaşları tedirgin ediyor. Özellikle belediye ekipmanlarının hedef alınması, kamu malına karşı işlenen suçların ciddiyetini bir kez daha gözler önüne serdi. Uzmanlar, bu tür olayların önüne geçmek için güvenlik kameralarının artırılması ve devriyelerin sıklaştırılması gerektiğini vurguluyor.

Etiketler:
Samsunhırsızlıkbelediyemazgalgözaltıhurda

İlgili Haberler

Bursa Osmangazi'de orman yangını: Havadan ve karadan müdahale sürüyor
Gündem

Bursa Osmangazi'de orman yangını: Havadan ve karadan müdahale sürüyor

3 dk önce

Ehliyet sınavında usulsüzlük: 44 gözaltı
Gündem

Ehliyet sınavında usulsüzlük: 44 gözaltı

3 dk önce

AK Parti Sözcüsü Çelik: İsrail'in Suriye saldırılarını kınıyoruz
Gündem

AK Parti Sözcüsü Çelik: İsrail'in Suriye saldırılarını kınıyoruz

4 dk önce

Silivri'de itfaiye aracına kürekli saldırı: Gözaltı var
Gündem

Silivri'de itfaiye aracına kürekli saldırı: Gözaltı var

7 dk önce