Samsun'un İlkadım ilçesinde, Tütün İskelesi açıklarında denize atlayan E.K. isimli kadın, itfaiye eri Şenol Oğuz'un hızlı müdahalesi sonucu kurtarıldı. Olay, çevredekilerin ihbarı üzerine ekiplerin bölgeye sevk edilmesiyle gerçekleşti. Kadının sağlık durumunun iyi olduğu ve hastanede kontrollerinin devam ettiği öğrenildi.
Olay anı ve kurtarma çalışmaları
Olay, dün saat 14.30 sıralarında Tütün İskelesi'nde meydana geldi. İddiaya göre, psikolojik sorunları olduğu belirtilen E.K., bir anda kendini denize bıraktı. Çevredekilerin durumu fark etmesi üzerine sağlık, polis ve itfaiye ekiplerine haber verildi. Kısa sürede olay yerine ulaşan itfaiye eri Şenol Oğuz, can simidi atarak kadına ulaştı ve onu güvenli bir şekilde kıyıya çekti. Olay anı bir vatandaşın cep telefonu kamerasına yansıdı. Görüntülerde, Oğuz'un sakin ve profesyonel tavrı dikkat çekiyor.
Yetkililerden açıklama
Samsun İtfaiye Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, bu tür olaylara karşı ekiplerin sürekli eğitim aldığı ve her türlü kurtarma operasyonuna hazır oldukları vurgulandı. Olaya müdahale eden itfaiye eri Şenol Oğuz, mesleki deneyimi sayesinde soğukkanlılığını koruduğunu ve kadını kurtarmaktan mutluluk duyduğunu ifade etti. Emniyet güçleri olayla ilgili soruşturma başlatırken, kadının yakınları ifadelerine başvuruldu.
Benzer olaylar artıyor
Samsun'da son aylarda benzer intihar girişimlerinde artış yaşanıyor. Uzmanlar, özellikle pandemi sonrası ruhsal sorunların arttığına dikkat çekiyor. Bu tür olaylarda erken müdahalenin hayat kurtardığı vurgulanıyor. Vatandaşların herhangi bir şüpheli durumda 112'yi aramaları gerektiği ifade ediliyor. Olayın ardından İlkadım Kaymakamlığı, psikolojik destek hattı bilgilerini paylaştı.