Samsun'un İlkadım ilçesinde, kız arkadaşı A.Y.G.'yi (19) darbettiği ve ardından kollarını sıcak yemek kepçesiyle yaktığı iddia edilen S.Ç. isimli şüpheli, polis ekipleri tarafından gözaltına alındı. Olay, dün gece saatlerinde ilçedeki bir ikamette meydana geldi. İhbar üzerine adrese sevk edilen sağlık ekipleri, genç kızı yanık ve darp izleriyle hastaneye kaldırdı. Tedavi altına alınan A.Y.G.'nin hayati tehlikesinin bulunmadığı öğrenildi.
Şiddet Anları ve İddialar
Olayın detaylarına göre, A.Y.G. ile S.Ç. arasında henüz bilinmeyen bir nedenle tartışma çıktı. Tartışmanın büyümesi üzerine S.Ç., genç kızı darbetti. Ardından mutfaktan aldığı yemek kepçesini ocakta ısıtarak A.Y.G.'nin kollarına bastırdığı ileri sürüldü. Komşuların ihbarı üzerine olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Polis ekipleri, şüpheli S.Ç.'yi olay yerinde gözaltına aldı. A.Y.G. ise Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavi altına alındı.
Adli Süreç Başladı
Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen S.Ç., savcılık ifadesinde suçlamaları kabul etmedi. Ancak mağdurun ifadesi ve hastane raporu doğrultusunda tutuklanma talebiyle nöbetçi sulh ceza hakimliğine sevk edildi. Mahkeme, şüphelinin tutuklanmasına karar verdi.
Konuyla ilgili açıklama yapan Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, mağdur genç kıza psikososyal destek sağlanacağını ve sürecin yakından takip edildiğini bildirdi. Kadın dernekleri ise Samsun'da kadına yönelik şiddetin arttığına dikkat çekerek, yargı sürecinin caydırıcı olmasını istedi.
Toplumsal Tepki ve Farkındalık
Bu vahşi olay, sosyal medyada büyük yankı uyandırdı. Kullanıcılar, kadına yönelik şiddetin önlenmesi için daha etkili yasaların çıkarılması gerektiğini vurguladı. Türkiye'de kadın cinayetleri ve şiddet olayları her geçen gün artarken, bu tür haberlerin toplumsal bilinçlenmeye katkı sağlaması umut ediliyor.
Uzmanlar, şiddet mağdurlarının yalnız olmadığını belirterek, 183 Sosyal Destek Hattı veya 112 Acil Çağrı Merkezi'ne başvurulması gerektiğini hatırlatıyor. Ayrıca, şiddete maruz kalan bireylerin hastane ve karakollarda destek alabileceğini ifade ediyor.
Olayın ardından Samsun Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından geniş çaplı soruşturma başlatıldı. Şüpheli S.Ç.'nin ifadesine başvurulurken, olayın meydana geldiği evde yapılan incelemede yemek kepçesinin incelenmek üzere emniyete götürüldüğü öğrenildi.