İstanbul Pendik'te inşaat sektöründe faaliyet gösteren iş insanı Ercan Ekşi (46), şantiye girişinde silahlı saldırıya uğrayarak hayatını kaybetti. Olay, sabah saatlerinde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, Ekşi'nin sahibi olduğu inşaat firmasının şantiyesine gelirken kimliği belirsiz bir saldırgan tarafından defalarca ateş açıldı. Ağır yaralanan Ekşi, ihbar üzerine olay yerine gelen sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından kaldırıldığı hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Polis ekipleri, saldırının ardından kaçan şüpheliyi yakalamak için geniş çaplı bir soruşturma başlattı. Yapılan çalışmalar sonucunda, saldırıyı gerçekleştirdiği değerlendirilen şüpheli, İstanbul Taksim'de düzenlenen operasyonla gözaltına alındı. Şüpheliyle irtibatlı olduğu düşünülen 2 kişinin de gözaltına alındığı öğrenildi.
Olay Anı ve İlk Müdahale
Olay, Pendik ilçesindeki bir inşaat şantiyesinin önünde gerçekleşti. Görgü tanıkları, silah seslerinin ardından Ercan Ekşi'nin yere yığıldığını ve saldırganın olay yerinden hızla uzaklaştığını belirtti. Çevredeki vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine çok sayıda polis ve sağlık ekibi sevk edildi. Sağlık ekipleri, ağır yaralı olarak buldukları Ekşi'ye olay yerinde ilk müdahaleyi yaptıktan sonra ambulansla hastaneye kaldırdı. Ancak Ekşi, hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen yaşamını yitirdi. Polis, olay yeri inceleme ekipleri şantiye çevresinde geniş güvenlik önlemi alırken, saldırganın kullandığı silah ve mermi kovanlarını delil olarak topladı. Olayla ilgili başlatılan soruşturma sürüyor.
Saldırganın Yakalanması ve Gözaltılar
İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, saldırganın kimliğini belirlemek için güvenlik kamerası kayıtlarını ve mobil verileri inceledi. Yapılan teknik takip sonucunda saldırganın, olaydan kısa bir süre sonra Taksim bölgesinde olduğu tespit edildi. Düzenlenen operasyonla şüpheli, Taksim'de yakalanarak gözaltına alındı. Gözaltına alınan şüphelinin emniyetteki işlemlerinin devam ettiği öğrenildi. Ayrıca, şüpheliyle irtibatlı olduğu değerlendirilen 2 kişi de gözaltına alınarak sorgulanmak üzere emniyete götürüldü. Olayın bir alacak verecek meselesi veya husumetten kaynaklanmış olabileceği üzerinde duruluyor. Soruşturmanın çok yönlü olarak sürdüğü belirtildi.
Ercan Ekşi Kimdir?
Ercan Ekşi, inşaat sektöründe tanınan bir iş insanıydı. 46 yaşındaki Ekşi, uzun yıllardır İstanbul'da çeşitli projelere imza atmıştı. Evli ve 2 çocuk babası olduğu öğrenilen Ekşi'nin, iş dünyasında saygın bir yere sahip olduğu biliniyordu. Saldırı sonrası sevenleri ve iş arkadaşları büyük üzüntü yaşarken, sosyal medyada taziye mesajları yayımlandı. Ekşi'nin cenazesi, otopsi işlemlerinin ardından ailesine teslim edilecek. Cenazenin memleketi olan Giresun'da toprağa verilmesi bekleniyor.
Olayla ilgili adli soruşturma devam ediyor. Gözaltına alınan şüphelilerin emniyetteki işlemleri tamamlandıktan sonra adliyeye sevk edileceği öğrenildi. Bu tür silahlı saldırıların, özellikle iş dünyasındaki anlaşmazlıkların çözümünde şiddete başvurulmasının ne kadar yanlış olduğunu bir kez daha gözler önüne serdiği belirtiliyor. Toplumda, bu tür olayların son bulması ve adaletin hızlı bir şekilde tecelli etmesi bekleniyor.