İstanbul Pendik'te, 8 katlı bir binada faaliyet gösteren ambalaj fabrikasında henüz bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi. Ekiplerin iş yerindeki yangına müdahalesi devam ediyor. Yangında şu ana kadar can kaybı veya yaralanma bildirilmedi.
Yangın nasıl başladı?
Edinilen bilgilere göre, yangın Pendik'te bulunan 8 katlı bir iş merkezinin belirli bir katında faaliyet gösteren ambalaj fabrikasında başladı. İlk belirlemelere göre, fabrika içerisindeki yanıcı malzemeler nedeniyle yangın kısa sürede büyüdü. Çevredeki vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı itfaiye ekipleri yönlendirildi. Olay yerine çok sayıda itfaiye, sağlık ve polis ekibi sevk edildi.
Müdahale çalışmaları sürüyor
İtfaiye ekiplerinin yangına müdahalesi devam ediyor. Ekipler, alevlerin binanın diğer katlarına sıçramasını önlemek için yoğun çaba harcıyor. Yangının çıktığı katta yoğun duman oluştuğu ve zaman zaman alevlerin yükseldiği görülüyor. Bölgeye sevk edilen itfaiye araçlarının sayısının artırıldığı öğrenildi. Polis ekipleri ise çevrede güvenlik önlemi alarak vatandaşları olay yerinden uzaklaştırıyor.
Yangının çıkış nedeni araştırılıyor
Yangının çıkış nedeni henüz belirlenemezken, yetkililer inceleme başlattı. İlk değerlendirmelerde elektrik kontağı veya kimyasal maddelerin tutuşması gibi ihtimaller üzerinde duruluyor. Fabrikada kullanılan ambalaj malzemelerinin yanıcı özellikte olması nedeniyle yangının hızla yayıldığı tahmin ediliyor. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.
Bölgede panik anları
Yangın sırasında binada bulunan çalışanlar ve çevredeki vatandaşlar büyük panik yaşadı. Bazı işçilerin kendi imkanlarıyla binadan tahliye edildiği öğrenildi. Olay yerine gelen sağlık ekipleri, dumandan etkilenebilecek kişilere müdahale etmek için hazır bekletiliyor. Şu ana kadar herhangi bir yaralı bilgisi paylaşılmadı.
İtfaiye ekiplerinin yoğun çabası
Yangına müdahale eden itfaiye ekipleri, alevlere hem içeriden hem de dışarıdan müdahale ediyor. Merdivenli itfaiye araçlarıyla üst katlara ulaşılmaya çalışılıyor. Ekiplerin yangını kontrol altına almak için yoğun çaba sarf ettiği belirtildi. Yangının söndürülmesinin ardından soğutma çalışmalarının yapılacağı ifade edildi.
Pendik'te benzer olaylar
Pendik, sanayi tesislerinin yoğun olduğu bir ilçe olarak biliniyor. Daha önce de ilçede çeşitli iş yerlerinde yangınlar meydana gelmişti. Uzmanlar, sanayi bölgelerinde yangın güvenliği önlemlerinin önemine dikkat çekiyor. Özellikle kimyasal madde bulunduran tesislerde periyodik denetimlerin artırılması gerektiği vurgulanıyor.
Yangın güvenliği uyarısı
İstanbul genelinde son yıllarda artan yangın vakaları, iş yerlerinde alınması gereken önlemleri gündeme getiriyor. Uzmanlar, fabrika ve atölye gibi yerlerde yangın algılama sistemlerinin düzenli kontrol edilmesi, yangın söndürme cihazlarının bulundurulması ve çalışanlara yangın eğitimi verilmesi gerektiğini belirtiyor. Ayrıca elektrik tesisatının düzenli bakımı ve yanıcı maddelerin uygun koşullarda depolanması da hayati önem taşıyor.
Pendik'teki yangın, sanayi tesislerinde yangın güvenliği konusunun ne kadar kritik olduğunu bir kez daha gözler önüne serdi. Yetkililerin olay sonrası yapacağı incelemeler, benzer olayların önlenmesi için önemli veriler sunacak. Yangının çıkış nedeni netleştikçe, iş yerlerinde alınması gereken ek önlemler tartışılacak. Bu tür olaylar, hem işletmelerin hem de denetleyici kurumların yangın güvenliği konusunda daha titiz davranması gerektiğini hatırlatıyor.