TercihHaber
Telegram
SON DAKİKA
Siyaset

Özgür Özel'den Filenin Sultanları'na tebrik: Gururumuz oldunuz

✍️ TercihHaber 📖 2 dk okuma
Özgür Özel'den Filenin Sultanları'na tebrik: Gururumuz oldunuz

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Brezilya'yı 3-1 mağlup ederek dünya şampiyonu olan A Milli Kadın Voleybol Takımı'nı (Filenin Sultanları) tebrik etti. Özel, takımın inancı ve mücadelesinin 86 milyonluk Türkiye'yi gururlandırdığını belirtti.

Özgür Özel'den övgü dolu sözler

Özgür Özel, yayımladığı mesajında şu ifadelere yer verdi: "Filenin Sultanları, Brezilya karşısında sergilediğiniz üstün performansla 86 milyonun yüzünü güldürdünüz. İnancınızla, mücadelenizle gururumuz oldunuz. Türk kadınının gücünü bir kez daha dünyaya gösterdiniz. Her birinizi yürekten kutluyorum." Özel'in bu sözleri, spor camiasında ve sosyal medyada geniş yankı uyandırdı.

Tarihi zaferin perde arkası

Milli takım, Dünya Şampiyonası finalinde Brezilya'yı setlerde 3-1 mağlup ederek kupanın sahibi oldu. Karşılaşma büyük bir çekişmeye sahne olurken, Filenin Sultanları özellikle blok ve servislerdeki üstünlüğüyle rakibine geçit vermedi. Maçın yıldızı Ebrar Karakurt, kaydettiği 25 sayıyla galibiyette başrol oynadı. Takımın başantrenörü Daniele Santarelli de oyuncularını her sette motive ederek zafere taşıdı.

Bu şampiyonluk, Türk kadın voleybol tarihinde bir ilk olarak kayıtlara geçti. Daha önce 2018'de VNL'de ikinci olan milli takım, bu kez dünyanın en büyük turnuvasında zirveye çıktı. Spor yorumcuları, galibiyetin temelinde takım ruhu ve disiplinli çalışmanın yattığını vurguladı.

Siyaset ve sporun kesiştiği nokta

Özgür Özel'in bu tebriği, siyasetçilerin başarılara verdiği desteğin önemli bir örneği olarak değerlendirildi. Sporun birleştirici gücüne dikkat çeken Özel, takımın başarısını Türk kadınının her alandaki başarısının bir simgesi olarak nitelendirdi. Öte yandan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da bir tebrik mesajı yayımlayarak takımı kutladı.

Bağımsız değerlendirme

Filenin Sultanları'nın dünya şampiyonluğu, Türkiye'de sporun sadece bir oyun olmadığını, aynı zamanda ulusal gurur ve birlikteliğin bir ifadesi olduğunu gösterdi. Özgür Özel'in bu başarıyı sahiplenmesi, siyasi aktörlerin sporun sembolik gücünü ne kadar iyi kullandığını ortaya koyuyor. Bu zafer, genç kızlar için de ilham kaynağı olurken, voleybolun Türkiye'deki popülaritesini daha da artıracak gibi görünüyor.

Etiketler:
Filenin SultanlarıÖzgür ÖzelDünya ŞampiyonasıvoleybolCHP

İlgili Haberler

BUDO seferi aksadı: Denizde sürüklenen bot kurtarıldı
Siyaset

BUDO seferi aksadı: Denizde sürüklenen bot kurtarıldı

14 dk önce

CHP ve Yeni Parti arasında cast ajansı krizi: Gürsel Tekin'den sert yanıt
Siyaset

CHP ve Yeni Parti arasında cast ajansı krizi: Gürsel Tekin'den sert yanıt

29 dk önce

Motosikletli silahlı saldırılarda yüzde 40 düşüş
Siyaset

Motosikletli silahlı saldırılarda yüzde 40 düşüş

33 dk önce

Bakan Fidan'dan kritik telefon trafiği: Katar ve Pakistan ile görüştü
Siyaset

Bakan Fidan'dan kritik telefon trafiği: Katar ve Pakistan ile görüştü

34 dk önce

Yorumko SPONSORLU
Gerçek insanlar, gerçek yorumlar. Yorum yap, ek gelir elde et — kredilerini hediye çekine çevir.
Google yorumu satın al Yorum yap, kazan
Para kazandıran uygulamalar Evden ek gelir Instagram takipçi satın al Blog