CHP Grup Başkanı Özgür Özel, Gaziantep'teki saha çalışmaları sırasında partisinin seçime girememe riskine dikkat çekti. Özel, partisinin birinci parti olduğu son seçimi hatırlatarak, CHP'yi ve Türkiye'nin yüzde 65'ini temsil eden ittifakı batırmayacağını söyledi. Sert bir dille uyarıda bulunan Özel, çözüm için birlikte hareket edeceklerini belirtti.
Özgür Özel'in açıklamaları
Gaziantep'te düzenlenen bir toplantıda konuşan CHP Grup Başkanı Özgür Özel, partinin karşı karşıya olduğu tehlikeyi açıkça dile getirdi. Özel, "Son seçimde birinci parti yaptığım partiyi ve Türkiye’nin yüzde 65’ini hep birlikte kazandığımız partiyi batırtmam, düşürtmem. Bir çare buluruz hep beraber" ifadelerini kullandı. Özel, partisinin seçim barajı ve diğer yasal düzenlemeler nedeniyle zor durumda olduğunu, ancak bu sorunun aşılacağına inandığını söyledi.
Seçim barajı tartışmaları
CHP, son seçimlerde yüzde 25'in üzerinde oy alarak birinci parti olmuştu. Ancak, yeni seçim yasası ve yüksek seçim barajı, küçük partilerin yanı sıra ana muhalefet için de risk oluşturuyor. Özgür Özel, bu riski farkında olduklarını ve önlem alacaklarını vurguladı. Parti içinde yapılan toplantılarda, ittifak stratejileri ve seçim güvenliği konularının ele alındığı öğrenildi.
Özel'in uyarıları, CHP'de seçim hazırlıklarının hızlandırılmasına yol açtı. Parti yöneticileri, yerel seçimler öncesinde saha çalışmalarını artırma kararı aldı. Gaziantep gibi kritik şehirlerde yapılan temaslar, partinin oy potansiyelini koruma ve artırma hedefini yansıtıyor.
CHP'nin seçime girememe riski, sadece partiyi değil, muhalefet ittifakını da yakından ilgilendiriyor. Özgür Özel, ittifak ortaklarıyla da görüşerek ortak bir yol haritası belirlemeye çalışıyor. Siyasi kulislerde, CHP'nin seçim barajını aşmak için yeni ittifak modelleri üzerinde çalıştığı konuşuluyor.
Özgür Özel'in sert uyarıları, partinin mevcut durumunu ve gelecek vizyonunu ortaya koyması açısından önem taşıyor. CHP'nin seçim stratejisi, önümüzdeki günlerde netleşecek.