TercihHaber
Telegram
SON DAKİKA
Siyaset

Özgür Özel yeni parti için ofis tuttu iddiası

✍️ TercihHaber 📖 2 dk okuma
Özgür Özel yeni parti için ofis tuttu iddiası

CHP'de son günlerde yaşanan gelişmelerin ardından kulislerde konuşulan bir iddia siyaset kulislerini hareketlendirdi. Edinilen bilgilere göre, CHP'li Özgür Özel'in yeni bir siyasi parti kurmak amacıyla Ankara'da bir ofis tuttuğu öne sürüldü. İddiaya göre ofisin adresi de belli oldu ve Özel'in üç farklı parti yapılanması üzerinde çalıştığı belirtiliyor.

Ofis adresi ve 3 parti detayı

Kulis bilgilerine göre Özgür Özel, Ankara'nın Çankaya ilçesinde bulunan bir ofisi kiraladı. Ofisin, parti kurma çalışmalarının koordine edileceği merkez olarak kullanılacağı ifade ediliyor. Ayrıca Özel'in üç farklı siyasi hareket için hazırlık yaptığı, bunlardan birinin sosyal demokrat çizgide, diğerinin merkez sol, üçüncüsünün ise daha geniş tabanlı bir yapı olduğu konuşuluyor.

CHP içindeki tartışmalar

Bu iddia, CHP içinde devam eden liderlik tartışmalarının gölgesinde ortaya çıktı. Parti içinde muhalif kanadın güçlenmesi ve genel başkanlık yarışına dair spekülasyonlar sürerken, Özel'in yeni parti hamlesi partideki dengeleri değiştirebilir. Özel'in bugüne kadar yaptığı açıklamalarda parti içi mücadeleye vurgu yapması, bu iddiaları güçlendiriyor.

CHP'li bazı isimler iddiayı yalanlarken, Özel'in yakın çevresinden henüz resmi bir açıklama gelmedi. Ancak kulislerde konuşulan adresin doğruluğu araştırılıyor.

Siyasi kulislerdeki yankılar

Ankara kulislerinde bu gelişme farklı yorumlanıyor. Kimilerine göre Özel, partideki mevcut yönetime alternatif bir siyasi yapı kurarak 2023 seçimlerine hazırlanıyor. Diğer bir kesim ise bunun sadece bir spekülasyon olduğunu ve Özel'in parti içi muhalefeti güçlendirmek için bu tür iddiaların dolaştığını düşünüyor.

Özel'in parti kurma çalışmalarının ne kadar ilerlediği ve bu iddianın gerçeklik payı önümüzdeki günlerde netleşecek.

Türkiye siyaseti son dönemde yeni partilerin kurulmasına sahne oluyor. Özgür Özel gibi deneyimli bir siyasetçinin kuracağı parti, merkez sol seçmende karşılık bulabilir. Ancak bu tür iddiaların siyasi rekabetin bir parçası olduğu unutulmamalı.

Etiketler:
Özgür Özelyeni partiCHPsiyasetkulis

İlgili Haberler

130 yıl sonra bir ilk: Haydarpaşa Garı'nın tarihi cephesi gün yüzüne çıktı
Siyaset

130 yıl sonra bir ilk: Haydarpaşa Garı'nın tarihi cephesi gün yüzüne çıktı

2 dk önce

Erkan Baş'tan Özgür Özel'e teklif: CHP'den ihraçlar TİP'e katılabilir
Siyaset

Erkan Baş'tan Özgür Özel'e teklif: CHP'den ihraçlar TİP'e katılabilir

16 dk önce

SGK uzmanından emekli maaşı uyarısı: 2520 gün kuralına dikkat
Siyaset

SGK uzmanından emekli maaşı uyarısı: 2520 gün kuralına dikkat

24 dk önce

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: ABD-İran mutabakatı küresel istikrar için memnuniyet verici
Siyaset

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: ABD-İran mutabakatı küresel istikrar için memnuniyet verici

35 dk önce