YENİ Parti Genel Başkanı Özgür Özel, partisinin genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında gündeme ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulundu. Özel, Tuzla Belediye Başkanı'nın kendisini telefonla arayarak ağladığını söyledi. Bu açıklama, siyasi kulislerde geniş yankı uyandırırken, Özel'in partisinin yerel seçimler öncesi izlediği stratejiye de ışık tuttu.
Tuzla Belediye Başkanı'nın gözyaşları
Özgür Özel, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, "Tuzla Belediye Başkanı beni aradı ve ağladı. Bu, sadece bir kişinin değil, halkın iktidara olan tepkisinin bir göstergesi. Vatandaşlarımız ekonomik zorluklar altında eziliyor, belediyeler kaynak bulamıyor. Bu durum, yerel yöneticileri de çaresiz bırakıyor" dedi. Özel, isim vermese de bu açıklamanın, AKP'ye geçtiği iddia edilen Tuzla Belediye Başkanı'na yönelik olduğu şeklinde yorumlandı.
Siyasi dengeler ve yerel seçimler
Özel, konuşmasında yaklaşan yerel seçimlere de değinerek, "Biz, YENİ Parti olarak halkın gerçek sorunlarına eğiliyoruz. Belediyelerimizi kazanmak istiyoruz, ancak bu sadece makam için değil, hizmet için. Tüm partilerden belediye başkanlarıyla görüşüyoruz, onların sorunlarını dinliyoruz. Bu sabah Tuzla Belediye Başkanı'nın gözyaşları, iktidarın uygulamalarının bir sonucudur" ifadelerini kullandı. Özel, yerel seçimlerde ittifak arayışlarına da dikkat çekerek, "Hangi partiyle anlaşırsak anlaşalım, temel hedefimiz milletin hakkını korumak olacaktır" dedi.
Hükümete yönelik suçlamalar
Özel, hükümetin belediyelere yönelik kaynak aktarımını da eleştirerek, "İktidar, seçim kaybettikleri belediyelere adeta savaş açmış durumda. Tuzla'da yaşananlar, bunun en somut örneği. Belediye başkanı diyor ki 'Ne yapacağımı şaşırdım, elimiz kolumuz bağlandı.' Bu, karşımıza çıkan tablo. Hükümet, kendi yandaş olmayan belediyeleri boğmak için elinden geleni yapıyor" şeklinde konuştu. Özel, bu tür itirafların, iktidarın yerel yönetimlere bakışını ortaya koyduğunu belirtti.
İYİ Parti ve diğer partilerle ilişkiler
Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Özel, İYİ Parti lideri Meral Akşener ile görüşmesine ilişkin soruya, "Sayın Akşener ile dostane bir görüşme gerçekleştirdik. Görüşmede, ülke gündemini ve yerel seçimleri değerlendirdik. Ancak şunu netleştirmek isterim ki, YENİ Parti hiçbir partinin gölgesinde hareket etmeyecektir. Biz, kendi kimliğimiz ve ilkelerimiz doğrultusunda bağımsız bir siyasi çizgi izliyoruz" yanıtını verdi. Özel, MHP ile kurulan ittifak iddialarını da yalanlayarak, "Bu tür spekülasyonlara prim vermiyoruz. YENİ Parti, halkın partisi olmuştur ve halkın sesini duyurmak için sahada olacaktır" dedi.
YENİ Parti'nin yükselişi
Son anketlere göre YENİ Parti'nin oy oranının arttığını belirten Özel, "Halk, bize güveniyor. Biz, onların dertlerini anlıyor ve çözüm üretiyoruz. Tuzla Belediye Başkanı'nın ağlaması, bu güvenin bir yansıması. Vatandaşlar, belediyelerin mağdur edilmesine daha fazla dayanamıyor. Biz de bu nedenle yerel seçimlerde iddialıyız" ifadelerini kullandı. Özel, partisinin 81 ilde aday çıkaracağını ve seçim çalışmalarına hız kesmeden devam edeceğini söyledi.
Ekonomik kriz ve belediyelerin durumu
Özel, konuşmasında ekonomik krizin belediyeler üzerindeki etkilerine de geniş yer verdi. "Belediyeler, artan maliyetlerle boğuşuyor. Döviz kurlarındaki dalgalanma, enerji fiyatlarındaki artış, belediyelerin hizmet götürme kapasitesini ciddi şekilde düşürüyor. Hükümet ise elini taşın altına koymak yerine, belediyeleri itham ediyor. Bu, kabul edilemez bir durum" dedi. Özel, belediyelerin borçlarının silinmesi gerektiğini belirterek, "Eğer hükümet gerçekten halkın hizmetindeyse, belediyelerin bu zor durumuna çözüm bulmalıdır" diye konuştu.
Özgür Özel'in bu açıklamaları, siyasi gündemi hareketlendirdi. Tuzla Belediye Başkanı'nın kim olduğu ve hangi partiye geçtiği tartışma konusu olurken, YENİ Parti liderinin açıklamaları, muhalefet cephesinde farklı yorumlara yol açtı. Yerel seçimler öncesi bu tür açıklamalar, partilerin stratejilerini belirlemesinde etkili olacak gibi görünüyor. Türk siyasetinin yakından takip ettiği bu gelişmelerin, önümüzdeki günlerde yeni atılımlara kapı aralaması bekleniyor.