TercihHaber
Telegram
SON DAKİKA
Siyaset

Özgür Özel: 'Zalimin karşısında, mazlumun yanındayız

✍️ TercihHaber 📖 2 dk okuma
Özgür Özel: 'Zalimin karşısında, mazlumun yanındayız

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, Garip Dede Cemevi'nde düzenlenen On Muharrem Orucu programına katıldı. Özel, burada yaptığı konuşmada, Alevi toplumunun tarih boyunca adaletin yanında yer aldığını vurgulayarak, 'Bugün de zalimin karşısında, mazlumun yanında dimdik duran canlarsınız' ifadesini kullandı. Program, yoğun bir katılımla gerçekleşti.

Konuşmanın detayları

Özgür Özel, konuşmasında Kerbela olayına atıfta bulunarak, Alevi toplumunun her dönemde mazlumdan yana tavır aldığını belirtti. 'Sizler her çağın Kerbela'sında mazlumun yanında oldunuz. Mağdur oldunuz ama hiçbir zaman zalim olmadınız' diyen Özel, bugün de benzer bir duruşun sergilendiğini ifade etti. Özel, sözlerini şöyle sürdürdü: 'Bu topraklarda birlikte yaşama iradesi, her türlü ayrıştırma çabasına rağmen güçlenerek devam ediyor. Bizler, bu birliği daha da pekiştirmek için var gücümüzle çalışıyoruz.' CHP lideri, cemevlerinin ibadethane statüsüne kavuşması için mücadele edeceklerini de sözlerine ekledi.

Tepkiler ve bağlam

Program, Alevi dernekleri ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri başta olmak üzere çok sayıda vatandaşın katılımıyla gerçekleşti. Katılımcılar, Özel'in sözlerine alkışlarla destek verdi. Cemevi yöneticileri, ziyaretten duydukları memnuniyeti dile getirerek, siyasi partilerin cemevlerine yönelik ilgisinin arttığını, ancak bu ilginin kalıcı çözümlere dönüşmesini beklediklerini ifade etti. On Muharrem orucu, Alevi inancında matem ayı olarak kabul edilen Muharrem ayında tutuluyor ve Kerbela şehitlerini anma amacı taşıyor. Özel'in bu ziyareti, CHP'nin Alevi seçmenle kurduğu bağı güçlendirme çabası olarak değerlendiriliyor. Parti kaynakları, Özgür Özel'in farklı kesimlerle diyalog kurarak toplumsal barışa katkıda bulunmayı hedeflediğini belirtiyor. Özel'in konuşması, siyasi yelpazede geniş yankı bulurken, sosyal medyada da gündem oldu.

Etiketler:
Özgür ÖzelCHPCemeviMuharrem OrucuKerbela

İlgili Haberler

Muhalefet ve Kanun Yoluyla Yeniden Tanzim
Siyaset

Muhalefet ve Kanun Yoluyla Yeniden Tanzim

2 dk önce

Demirtaş'tan 'Butlandan medet umana prim vermeyin' uyarısı
Siyaset

Demirtaş'tan 'Butlandan medet umana prim vermeyin' uyarısı

4 dk önce

Türkiye Futbolu Çöküşte: Dünya Kupası Hezimeti ve Siyasi Yansımalar
Siyaset

Türkiye Futbolu Çöküşte: Dünya Kupası Hezimeti ve Siyasi Yansımalar

4 dk önce

Bakanlık verileriyle 119 bin şirket kapandı: İktidar tek neden ekonomi demiyor
Siyaset

Bakanlık verileriyle 119 bin şirket kapandı: İktidar tek neden ekonomi demiyor

4 dk önce