TercihHaber
Telegram
SON DAKİKA
Siyaset

Özgür Özel: Deniz Göktaş'a ters kelepçeli poz verdirdiler

✍️ TercihHaber 📖 2 dk okuma
Özgür Özel: Deniz Göktaş'a ters kelepçeli poz verdirdiler

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, sosyal medya paylaşımları nedeniyle tutuklanan komedyen Deniz Göktaş'ı cezaevinde ziyaret etti. Yaklaşık 45 dakika süren görüşmenin ardından açıklama yapan Özel, Göktaş'ın gözaltı sürecinde ters kelepçeli şekilde defalarca yürütülerek görüntü alındığını söyledi. Özel, "Deniz, "Film platosu gibiydi. Aynı sahneyi 4-5 kez yürüdük" dedi. Biz de bu durumu kamuoyuyla paylaşma gereği duyduk" ifadelerini kullandı. Göktaş'ın 15 gündür Silivri Cezaevi'nde olduğu öğrenildi.

Gözaltı Sürecinde Yaşananlar

Özel, görüşmede Göktaş'ın gözaltına alınma sürecine ilişkin detayları aktardı. Komedyenin, gözaltına alındığında elleri arkadan kelepçelenerek yürütüldüğünü ve bu sırada polislerin aynı sahneyi tekrar tekrar çektiklerini belirtti. "Gözaltı işlemi sırasında sürekli 'Yürü, dur, geri dön' gibi komutlar verilmiş. Deniz Göktaş, bu durumun kendisini psikolojik olarak yıprattığını ve keyfi bir uygulama olduğunu ifade etti" dedi. Ayrıca Göktaş'ın herhangi bir şiddete maruz kalmadığı ancak bu görüntülerin basına sızdırılmasından rahatsızlık duyduğu aktarıldı.

Siyasi Tepkiler ve Hukuki Süreç

Özgür Özel, ziyaretin ardından partisinin grup toplantısında da konuya değindi. "Tutuklu bir komedyenin ters kelepçeyle teşhir edilmesi kabul edilemez. Bu bir cezalandırma değil, infazdır" diyen Özel, hükümeti sansür ve ifade özgürlüğü konusunda eleştirdi. CHP'li hukukçuların Göktaş'ın serbest bırakılması için başvuru yapacağı öğrenildi. Öte yandan, sosyal medyada #DenizGöktaşÖzgürlük etiketi trend olurken, birçok sanatçı ve gazeteci kendisine destek mesajı yayımladı. Adalet Bakanlığı'ndan henüz resmi bir açıklama gelmedi.

Bağlam ve Değerlendirme

Deniz Göktaş'ın tutuklanması, Türkiye'de ifade özgürlüğü tartışmalarını yeniden alevlendirdi. Son yıllarda mizah içerikli paylaşımlarından dolayı yargılanan birçok sanatçı bulunuyor. Uzmanlar, bu tür davaların "düşünce suçu" kapsamında değerlendirildiğini ve uluslararası sözleşmelere aykırı olduğunu belirtiyor. Özgür Özel'in ziyareti, muhalefetin konuyu gündemde tutma çabası olarak yorumlanırken, hükümet kanadından gelen "yargı bağımsızdır" söylemleri mevcut. Göktaş'ın yargılanma süreci önümüzdeki günlerde merakla bekleniyor.

Etiketler:
Özgür ÖzelDeniz GöktaştutukluCHPcezaevi ziyaretiters kelepçegözaltıifade özgürlüğü

İlgili Haberler

Türkiye'nin NATO Zirvesi Beklentisi: Müttefik Dayanışması
Siyaset

Türkiye'nin NATO Zirvesi Beklentisi: Müttefik Dayanışması

2 dk önce

İmamoğlu casusluk davasında savcı mütalaasını açıkladı
Siyaset

İmamoğlu casusluk davasında savcı mütalaasını açıkladı

2 dk önce

Kadın kooperatiflerine market raflarında öncelik geliyor
Siyaset

Kadın kooperatiflerine market raflarında öncelik geliyor

3 dk önce

İmamoğlu 'casusluk' davasında hakim karşısında: İlk duruşma Silivri'de
Siyaset

İmamoğlu 'casusluk' davasında hakim karşısında: İlk duruşma Silivri'de

5 dk önce