TercihHaber
Telegram
SON DAKİKA
Siyaset

Özgen Özel'den Kılıçdaroğlu'na: Partililere soralım

✍️ TercihHaber 📖 2 dk okuma
Özgen Özel'den Kılıçdaroğlu'na: Partililere soralım

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, partisinin genel merkezinin polis zoruyla tahliye edilmesinin ardından ilk mitingini İzmir’de gerçekleştirdi. Mitingde Özel, eski genel başkan Kemal Kılıçdaroğlu'na doğrudan seslenerek genel başkanlık yarışı için partililere sormayı teklif etti. Özel, "Partililer söylesin, kimin genel başkan olması gerektiğini" ifadelerini kullandı.

Tahliye süreci ve Özel'in tepkisi

CHP Genel Merkezi'nin polis tarafından tahliyesi, parti içinde büyük yankı uyandırdı. Özgür Özel, bu süreci "demokrasiye darbe" olarak nitelendirerek, mitingde kalabalığa seslendi. "Bir partinin genel merkezi polis zoruyla tahliye edilemez. Bu, iktidarın baskısıdır" dedi. Özel, İzmir’de toplanan partililere, birlik ve beraberlik mesajları verdi.

Kılıçdaroğlu'na meydan okuma

Özel, konuşmasının önemli bir bölümünü Kılıçdaroğlu'na ayırdı. Parti içindeki liderlik tartışmalarında demokratik bir yöntem öneren Özel, "Gelin, partililere soralım. Kimin genel başkan olması gerektiğini onlar söylesin" diyerek Kılıçdaroğlu’na meydan okudu. Bu çıkış, CHP’deki yönetim krizini daha da derinleştirebilir.

İzmir mitinginin önemi

İzmir, CHP’nin kalesi olarak bilinen bir şehir. Özel’in ilk mitingi burada yapması, parti tabanına güçlü bir mesaj verme amacı taşıyor. Mitinge yoğun katılım olurken, Özel, parti içi muhalefeti susturarak liderliğini pekiştirmeye çalışıyor. Öte yandan, tahliye kararına ilişkin hukuki süreç devam ediyor.

Parti kulislerinde, Özel’in bu çıkışının Kılıçdaroğlu’nu köşeye sıkıştırmak için planlandığı konuşuluyor. Önümüzdeki günlerde Kılıçdaroğlu’nun nasıl bir yanıt vereceği merak konusu. CHP’de yaşanan bu gelişmeler, Türkiye siyasetinde dengeleri değiştirebilir.

Etiketler:
CHPÖzgür ÖzelKemal Kılıçdaroğluİzmir mitingigenel başkanlıktahliye

İlgili Haberler

Adana 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nden Kritik Dava Süreci
Siyaset

Adana 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nden Kritik Dava Süreci

13 dk önce

Şirvan Belediye Başkanı Necat Cellek Vefat Etti
Siyaset

Şirvan Belediye Başkanı Necat Cellek Vefat Etti

14 dk önce

AHBAP soruşturmasında avukat Ece Güner'e gözaltı kararı
Siyaset

AHBAP soruşturmasında avukat Ece Güner'e gözaltı kararı

14 dk önce

Bayrampaşa Belediye Başkanı Hasan Mutlu için 300 gündür tutuklu
Siyaset

Bayrampaşa Belediye Başkanı Hasan Mutlu için 300 gündür tutuklu

1 sa önce