TercihHaber
Telegram
SON DAKİKA
Siyaset

Özel sektör öğretmenlerinden Ankara'da gözaltı protestosu

✍️ TercihHaber 📖 1 dk okuma
Özel sektör öğretmenlerinden Ankara'da gözaltı protestosu

Özel Sektör Öğretmenleri Sendikası (ÖSÖS) İzmir Şubesi, Ankara'da öğretmenlere yönelik gözaltıları protesto etmek için bir basın açıklaması düzenledi. Sendikanın İl Meclis Üyesi Can Derdiyok, açıklamada, "Bu mücadele, eğitimin kamusal bir hak olarak kalmasının; çocukların nitelikli eğitime erişebilmesinin; öğretmenlerin meslek onurunun korunmasının mücadelesidir" ifadelerini kullandı. Gözaltıların öğretmenler üzerinde baskı oluşturmayı amaçladığını belirten Derdiyok, sendika olarak bu tür uygulamalar karşısında sessiz kalmayacaklarını dile getirdi.

Protestonun ayrıntıları

Basın açıklaması, Ankara'nın merkezi noktalarından birinde yapıldı. Açıklamaya ÖSÖS üyeleri ve bazı sivil toplum kuruluşları da destek verdi. Derdiyok, konuşmasında, öğretmenlerin mesleki faaliyetleri ve sendikal haklarını kullanmalarının engellenmeye çalışıldığını ifade etti. Gözaltına alınan öğretmenlerin derhal serbest bırakılmasını talep eden Derdiyok, sürecin hukuka aykırı olduğunu savundu. Açıklamada, öğretmenlerin eğitim hakkı için verdikleri mücadelede yalnız olmadıkları vurgulandı.

Bağlam ve arka plan

Türkiye'de son günlerde farklı illerde mesleki sendikal faaliyetler nedeniyle gözaltılar yaşanıyor. Öğretmen sendikaları, bu durumun eğitim sisteminde baskıyı artırdığını ve öğretmenlerin motivasyonunu olumsuz etkilediğini belirtiyor. Özel sektör öğretmenleri ise özellikle sözleşmeli çalışma şartları ve iş güvencesi gibi konularda sık sık sorun yaşıyor. ÖSÖS yetkilileri, bu tür protestoların devam edeceğini ve geniş kitlelere ulaşmayı hedeflediklerini kaydetti. Can Derdiyok, son olarak, "Meslek onuru için mücadele eden herkesin yanındayız. Bu sadece bir başlangıç" diyerek sözlerini tamamladı.

Etiketler:
öğretmengözaltısendikaprotestoankara

İlgili Haberler

Keçeli: AB'nin Ortak Anlayış belgesi stratejik ve hakkaniyetli değil
Siyaset

Keçeli: AB'nin Ortak Anlayış belgesi stratejik ve hakkaniyetli değil

17 dk önce

Ümraniye'de 15 Temmuz'un 10. yıl dönümü coşkusu
Siyaset

Ümraniye'de 15 Temmuz'un 10. yıl dönümü coşkusu

28 dk önce

Son dakika: Nasuh Mahruki hakkında tutuklama talebi
Siyaset

Son dakika: Nasuh Mahruki hakkında tutuklama talebi

32 dk önce

Şırnak'ta mahsur kalan 2 mühendis askeri helikopterle kurtarıldı
Siyaset

Şırnak'ta mahsur kalan 2 mühendis askeri helikopterle kurtarıldı

43 dk önce