TercihHaber
Telegram
SON DAKİKA
Siyaset

Ortaca'da emeklilerden enflasyon tepkisi: 'Mutfaktaki yangın sürüyor

✍️ TercihHaber 📖 2 dk okuma
Ortaca'da emeklilerden enflasyon tepkisi: 'Mutfaktaki yangın sürüyor

Muğla’nın Ortaca ilçesinde bir grup emekli, Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) haziran ayı enflasyon verilerine tepki göstermek için bir araya geldi. Tüm Emekliler Sendikası Ortaca Şube Başkanı Cihan Kaya tarafından okunan ortak açıklamada, TÜİK’in açıkladığı rakamlar ne olursa olsun emeklilerin mutfağındaki yangının sürdüğü belirtildi. Emekliler, enflasyon verilerinin gerçek alım gücünü yansıtmadığını ve ekonomik koşulların her geçen gün daha da zorlaştığını ifade etti.

Emeklilerden enflasyon verilerine sert tepki

Ortaca'da buluşan emekliler, TÜİK’in açıkladığı haziran ayı enflasyon oranını tartışmaya açtı. TÜİK verilerine göre enflasyon aylık bazda yüzde 1,64, yıllık bazda ise yüzde 71,60 olarak gerçekleşirken, emekliler bu rakamların piyasadaki gerçek fiyat artışlarını yansıtmadığını savundu. Kaya, yaptığı açıklamada, “TÜİK’in rakamları ne kadar düşük açıklanırsa açıklansın, emekliler olarak biz her gün markette, pazarda zamları görüyoruz. Enflasyonun altında eziliyoruz” dedi. Sendika yetkilisi, özellikle gıda ve kira fiyatlarındaki artışın emekli maaşlarını erittiğini vurguladı.

Artan hayat pahalılığı ve emeklilerin mücadelesi

Emekliler, yalnızca Ortaca’da değil, Türkiye genelinde hayat pahalılığına karşı seslerini yükseltiyor. Tüm Emekliler Sendikası, en düşük emekli maaşının 12 bin 500 liradan 15 bin liraya yükseltilmesi talebini yineleyerek, emeklilerin mevcut maaşlarla geçinemez hale geldiğini belirtiyor. Kaya, “Mutfağımızdaki yangın sadece enflasyonla ilgili değil, aynı zamanda gelir dağılımındaki adaletsizlikle de ilgili. Emekliler olarak daha insanca bir yaşam için mücadele etmeye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı. Açıklamaya katılan emekliler, hükümeti emekli maaşlarını enflasyon karşısında erimekten kurtaracak kalıcı çözümler üretmeye çağırdı. Emekliler, önümüzdeki günlerde Ortaca'da daha geniş katılımlı eylemler düzenlemeyi planladıklarını da duyurdu.

Etiketler:
emeklienflasyonTÜİKOrtacaMuğlaprotesto

İlgili Haberler

Ataşehir'de 30 Yeni Park Hizmete Açıldı, Başkan Adıgüzel'den Mesaj
Siyaset

Ataşehir'de 30 Yeni Park Hizmete Açıldı, Başkan Adıgüzel'den Mesaj

9 dk önce

NATO Zirvesi'nin 7-8 Temmuz Programı Açıklandı: Zelenski Ankara'ya Geliyor
Siyaset

NATO Zirvesi'nin 7-8 Temmuz Programı Açıklandı: Zelenski Ankara'ya Geliyor

9 dk önce

Sigarayı bırakmak isteyen 1 milyon kişiye ücretsiz destek müjdesi
Siyaset

Sigarayı bırakmak isteyen 1 milyon kişiye ücretsiz destek müjdesi

14 dk önce

Cumhuriyet Pazar 1891. sayısıyla okurla buluşuyor
Siyaset

Cumhuriyet Pazar 1891. sayısıyla okurla buluşuyor

18 dk önce