TercihHaber
Telegram
SON DAKİKA
Gündem

Ordu'da 17 yaşındaki lise öğrencisi denizde boğularak can verdi

✍️ TercihHaber 📖 2 dk okuma
Ordu'da 17 yaşındaki lise öğrencisi denizde boğularak can verdi

Ordu'nun Altınordu ilçesinde serinlemek için denize giren 17 yaşındaki lise öğrencisi Zekiyenur K., boğularak yaşamını yitirdi. Olay, öğle saatlerinde Altınordu sahilinde meydana geldi. Arkadaşlarıyla birlikte denize giren Zekiyenur K., bir süre sonra gözden kayboldu. Arkadaşlarının durumu fark etmesi üzerine çevredekiler yardıma koştu. İhbar üzerine olay yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi.

Olay anı ve müdahale

Zekiyenur K.'nın arkadaşları, genç kızın denizde bir anda çırpınmaya başladığını ve ardından suyun altında kaybolduğunu belirtti. Çevredeki vatandaşların yardımıyla sudan çıkarılan Zekiyenur K., sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından hastaneye kaldırıldı. Hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen genç kız kurtarılamadı. Olayın duyulması üzerine bölgeye gelen Zekiyenur K.'nın ailesi ve yakınları sinir krizi geçirdi.

Yetkililerden açıklama

Altınordu Kaymakamlığı, olayla ilgili adli ve idari soruşturma başlatıldığını duyurdu. Kaymakamlıktan yapılan yazılı açıklamada, "İlçemizde meydana gelen üzücü olayda, 17 yaşındaki kızımız Zekiyenur K. hayatını kaybetmiştir. Ailesine ve yakınlarına başsağlığı diliyoruz. Olayın tüm yönleriyle aydınlatılması için soruşturma başlatılmıştır." ifadelerine yer verildi. Ayrıca, vatandaşların deniz ve havuzlarda can güvenliği konusunda dikkatli olmaları konusunda uyarı yapıldı.

Boğulma vakalarına karşı önlemler

Yaz aylarının gelmesiyle birlikte boğulma vakalarında artış yaşanıyor. Uzmanlar, özellikle gençlerin ve çocukların deniz, göl veya havuz gibi su kaynaklarında yalnız başlarına yüzmekten kaçınmaları gerektiğini vurguluyor. Can güvenliği için cankurtaran bulunan plajların tercih edilmesi, yüzme bilmeyenlerin simit veya can yeleği kullanması öneriliyor. Ayrıca, alkollüyken suya girilmemesi, aşırı sıcakta aniden soğuk suya atlanmaması gibi basit önlemler hayat kurtarabiliyor.

Zekiyenur K.'nın ölümü, Ordu'da ve ülkede büyük bir üzüntü yarattı. Genç kızın cenazesinin bugün toprağa verilmesi bekleniyor. Olay, bir kez daha su güvenliğinin önemini gözler önüne serdi. Denizlerin serinletici etkisi kadar, beraberinde getirdiği risklerin de fark edilmesi gerekiyor. Her yıl benzer olayların yaşanması, toplumsal farkındalığın artırılması gerektiğini gösteriyor.

Etiketler:
boğulmaOrdugenç ölümüdeniz kazasıAltınordu

İlgili Haberler

CHP, sosyal medya düzenlemesinin iptali için AYM'ye başvurdu
Gündem

CHP, sosyal medya düzenlemesinin iptali için AYM'ye başvurdu

2 dk önce

Erdoğan: Güvenlik güçlerimize en güçlü desteği sunacağız
Gündem

Erdoğan: Güvenlik güçlerimize en güçlü desteği sunacağız

2 dk önce

Mersin 4. Asliye Hukuk Mahkemesi'nden Önemli Dava Duyurusu
Gündem

Mersin 4. Asliye Hukuk Mahkemesi'nden Önemli Dava Duyurusu

3 dk önce

Ceyhan 2. Asliye Hukuk Mahkemesi'nden Dava Duyurusu
Gündem

Ceyhan 2. Asliye Hukuk Mahkemesi'nden Dava Duyurusu

3 dk önce