AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'ya yönelik sert açıklamalarda bulundu. Çelik, Netanyahu'nun soykırım, yalan ve insanlık suçlarıyla özdeşleştiğini belirterek, bu durumun onun 'kimlik kartı' haline geldiğini ifade etti. AK Parti Sözcüsü, Netanyahu şebekesinin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı hedef almasının nedenini, Cumhurbaşkanı'nın insanlık adına takındığı tavizsiz duruşa bağladı.
Netanyahu'ya Yönelik Suçlamalar
Ömer Çelik, yaptığı yazılı açıklamada, Netanyahu yönetiminin Gazze'de uyguladığı katliam ve soykırım politikalarına dikkat çekti. Çelik, "Netanyahu şebekesi, işlediği insanlık suçlarını örtbas etmek için yalan ve iftiraya başvurmaktadır. Soykırım, yalan ve insanlık suçları, Netanyahu'nun kimlik kartı olmuştur" ifadelerini kullandı. AK Parti Sözcüsü, bu şebekenin, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kararlı duruşu karşısında çaresiz kaldığını ve bu nedenle saldırılarını yoğunlaştırdığını söyledi.
Erdoğan'ın Tavizsiz Duruşu
Çelik, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Gazze'deki katliamlara karşı dünya genelinde en net ve ilkeli tavrı sergileyen lider olduğunu vurguladı. "Cumhurbaşkanımız, mazlumların yanında yer alarak insanlık vicdanının sesi olmuştur" diyen Çelik, bu duruşun, Netanyahu ve destekçilerini rahatsız ettiğini dile getirdi. AK Parti Sözcüsü, Türkiye'nin, Filistin halkının haklı davasını uluslararası platformlarda savunmaya devam edeceğini belirtti.
Ömer Çelik, ayrıca, Türkiye'nin Gazze'ye insani yardımlarının sürdüğünü ve bu yardımların engellenmeye çalışıldığını ancak Türkiye'nin kararlılığının devam ettiğini kaydetti. Çelik, "Türkiye, Filistin halkının yanında olmaya devam edecek. Hiçbir tehdit veya iftira, bu duruşumuzu değiştirmeyecektir" şeklinde konuştu.
Uluslararası Topluma Çağrı
AK Parti Sözcüsü, uluslararası topluma da seslenerek, İsrail'in işlediği suçlara karşı etkili adımlar atılmasını istedi. "Uluslararası hukukun ve insan haklarının gereği yerine getirilmelidir" diyen Çelik, Netanyahu'nun yargı önüne çıkarılması için çaba gösterilmesi gerektiğini ifade etti. Çelik, Türkiye'nin bu konuda girişimlerini sürdüreceğini ve İsrail'in soykırım suçlarının dünya kamuoyunda daha fazla görünür kılınacağını sözlerine ekledi.
Ömer Çelik'in bu açıklamaları, AK Parti'nin ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın İsrail politikalarına verdiği desteğin bir yansıması olarak değerlendiriliyor. Açıklamanın, özellikle İslam dünyasında ve Filistin davasına duyarlı kesimlerde yankı bulması bekleniyor. Türkiye'nin, Gazze'deki insani krize dikkat çekmek için diplomatik girişimlerini artırdığı gözleniyor.
Siyasi analistler, Çelik'in bu açıklamalarının, AK Parti'nin seçim döneminde Filistin davasına verdiği önemi vurgulamak amacı taşıdığını belirtiyor. Aynı zamanda, Türkiye'nin, İsrail ile ilişkilerdeki gerilimi sürdürme kararlılığını gösterdiği yorumları yapılıyor. Öte yandan, muhalefet partilerinin, hükümetin bu çıkışını destekleyip desteklemeyeceği merak konusu.