TercihHaber
Telegram
SON DAKİKA
Siyaset

Nimet Özdemir AK Parti'ye katıldı: Erdoğan rozeti taktı

✍️ TercihHaber 📖 2 dk okuma
Nimet Özdemir AK Parti'ye katıldı: Erdoğan rozeti taktı

CHP İstanbul Milletvekili Nimet Özdemir, partisinden istifasının ardından AK Parti'ye katıldı. AK Parti Grup Toplantısı'nda düzenlenen törende Özdemir'e parti rozetini Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan taktı. Özdemir'in bu hamlesi, siyaset kulislerinde sürpriz bir gelişme olarak değerlendiriliyor.

Siyasi kariyerinde yeni dönem

Nimet Özdemir, uzun yıllardır CHP saflarında siyaset yapıyordu. İstanbul milletvekili olarak görev yapan Özdemir, partisinden istifa etme kararı aldı. İstifasının ardından kısa bir süre içinde AK Parti'ye katılacağı yönündeki iddialar kulislere yansımıştı. Nitekim bugün düzenlenen törenle bu iddialar doğrulandı. AK Parti Grup Toplantısı'nda Özdemir'e rozetini takdim eden Erdoğan, yeni üyeyi partiye hoş geldiniz dedi. Özdemir ise yaptığı kısa konuşmada, bundan sonra AK Parti çatısı altında ülkeye hizmet edeceğini belirtti.

CHP'de şaşkınlık yarattı

Özdemir'in transferi CHP cephesinde şaşkınlık yarattı. Parti yönetiminden henüz resmi bir açıklama gelmezken, bazı milletvekilleri sosyal medyada tepkilerini dile getirdi. CHP sözcüleri ise konuyla ilgili değerlendirme yapmayı reddetti. Siyasi gözlemciler, bu tür geçişlerin seçim öncesi dönemde sıkça yaşandığını hatırlatıyor. AK Parti'nin son dönemde farklı partilerden milletvekili transfer etmesi dikkat çekiyor. Özdemir'in bu kararı almasında hangi faktörlerin etkili olduğu ise henüz bilinmiyor.

Nimet Özdemir, daha önce CHP'de çeşitli kademelerde görev almış, özellikle İstanbul siyasetinde tanınan bir isim. Parti içi muhalefet ve disiplin süreçlerinde adı geçen Özdemir'in AK Parti'ye katılması, siyasi yelpazede bir dönüşüm olarak yorumlanıyor. Önümüzdeki günlerde benzer transferlerin olup olmayacağı ise merak konusu.

Etiketler:
Nimet ÖzdemirAK PartiCHPmilletvekili transferisiyaset

İlgili Haberler

Tepebaşı'nda parklarda çim biçme çalışmaları hız kesmiyor
Siyaset

Tepebaşı'nda parklarda çim biçme çalışmaları hız kesmiyor

2 dk önce

CHP’de sürpriz istifa: Keşan Belediye Başkanı görevi bıraktı
Siyaset

CHP’de sürpriz istifa: Keşan Belediye Başkanı görevi bıraktı

4 dk önce

PISA öncesi Bakan Tekin'den eğitim mesajı: Büyük sıçrama sinyali
Siyaset

PISA öncesi Bakan Tekin'den eğitim mesajı: Büyük sıçrama sinyali

5 dk önce

12'nci Yargı Paketi Meclis'te: Yargılama Süreleri Kısalıyor
Siyaset

12'nci Yargı Paketi Meclis'te: Yargılama Süreleri Kısalıyor

6 dk önce