Nevşehir Belediye Başkanı Rasim Arı, yarın Ankara'da düzenlenecek AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda AK Parti'ye katılacak. Arı'nın rozetini, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın takması bekleniyor. Bu katılım, yerel siyasette önemli bir değişim olarak değerlendiriliyor.
Katılım töreni Ankara'da gerçekleşecek
Rasim Arı, 2019 yerel seçimlerinde İYİ Parti'den aday olarak Nevşehir Belediye Başkanı seçilmişti. Geçtiğimiz aylarda İYİ Parti'den istifa eden Arı, bir süredir AK Parti'ye katılacağı yönünde sinyaller veriyordu. Yarınki toplantı öncesinde Arı, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Nevşehir'imize hizmet etmek için en doğru yerde olmak istiyorum" ifadelerini kullandı. Toplantıya, AK Parti genel merkez yöneticileri ve il başkanlarının katılması bekleniyor.
Yerel siyasette dengeler değişiyor
Arı'nın AK Parti'ye geçişi, Nevşehir'deki siyasi dengeleri etkileyecek. 2019 seçimlerinde yüzde 45 oy oranıyla seçilen Arı, özellikle şehir merkezindeki projeleriyle dikkat çekmişti. AK Parti, Nevşehir'de mevcut belediye başkanını kazanarak 2024 yerel seçimleri öncesinde güçlü bir aday elde etmiş olacak. Muhalefet cephesinde ise İYİ Parti'nin Nevşehir'deki oy potansiyelini koruyup koruyamayacağı tartışılıyor.
Siyasi analistlere göre, Arı'nın AK Parti'ye katılımı, Cumhur İttifakı'nın Nevşehir'deki elini güçlendirecek. Ancak bu geçişin, Arı'nın bağımsız duruşunu ve şehirdeki popülaritesini nasıl etkileyeceği merak konusu. Önümüzdeki dönemde Nevşehir'de yerel seçimlere yönelik ittifak arayışlarının hızlanması bekleniyor.