Kadın A Milli Takımımızın Teknik Direktörü Necla Güngör Kıragası, Spor Arena muhabiri Selen Cansu Aksoy’a özel açıklamalarda bulunarak 2027 FIFA Kadınlar Dünya Kupası Avrupa Elemeleri play-off turu hakkında değerlendirmeler yaptı. Güngör Kıragası, “Dünya Kupası çok büyük hayalimiz” diyerek hedeflerinin altını çizdi.
Play-off turu öncesi hedefler
Necla Güngör Kıragası, 2027 FIFA Kadınlar Dünya Kupası Avrupa Elemeleri play-off turuna dair önemli mesajlar verdi. Kadın futbolunun Türkiye’de her geçen gün geliştiğini belirten deneyimli teknik direktör, milli takımın bu turnuvaya hazır olduğunu vurguladı. Güngör Kıragası, “Play-off turu bizim için büyük bir fırsat. Oyuncularımın potansiyeline güveniyorum. Dünya Kupası çok büyük hayalimiz ve bunu başaracak güce sahibiz” ifadelerini kullandı.
Elemelerde gösterdikleri performansın kendilerini motive ettiğini söyleyen Güngör Kıragası, “Grup aşamasında inişli çıkışlı sonuçlar aldık ama play-off’a kalmayı başardık. Şimdi önümüzde iki maç var ve bu maçlara odaklanmış durumdayız. Rakibimizi analiz ediyoruz, her türlü senaryoya hazırlıklı olacağız” dedi.
Kadın futboluna yatırım şart
Türkiye’de kadın futbolunun son yıllarda büyük bir ivme kazandığını aktaran Güngör Kıragası, altyapıya verilen önemin artması gerektiğini belirtti. “Kadın futbolu artık daha fazla ilgi görüyor. Ancak kalıcı başarı için altyapıya, tesisleşmeye ve eğitime daha fazla yatırım yapılmalı. Kulüplerimizin kadın takımlarına verdiği destek çok kıymetli. Milli takım olarak bu desteği sahada en iyi şekilde temsil etmek istiyoruz” şeklinde konuştu.
Güngör Kıragası, genç oyunculara da güvendiğini dile getirerek, “Birçok genç yeteneğimiz var. Onlara güveniyorum ve onların gelişimi için elimizden geleni yapıyoruz. A Milli Takım’a yükselen her oyuncu, Türk kadın futbolunun geleceği için umut veriyor” diye ekledi.
Dünya Kupası hayali
2027 FIFA Kadınlar Dünya Kupası’na katılmanın Türk futbolu için tarihi bir adım olacağını vurgulayan Necla Güngör Kıragası, “Dünya Kupası çok büyük hayalimiz. Orada ülkemizi temsil etmek, kadın futboluna olan ilgiyi zirveye taşır. Bu sadece bir turnuva değil, aynı zamanda bir toplumsal dönüşüm projesi. Kız çocuklarının hayallerine dokunmak istiyoruz” ifadelerini kullandı.
Play-off turunda rakiplerin de güçlü olduğunu hatırlatan Güngör Kıragası, “Avrupa’da kadın futbolu çok gelişti. Her maç zorlu geçiyor. Ama biz de kendi gücümüzün farkındayız. Sahada mücadele eden, savaşan bir takımız. İnancımız tam” dedi.
Maç hazırlıkları ve kamp süreci
Milli takımın play-off maçları öncesi hazırlık sürecine değinen Güngör Kıragası, “Fiziksel ve taktiksel olarak hazırız. Oyuncularım kulüplerinde düzenli oynuyor, bu bizim için avantaj. Kamp döneminde birlikte uyum içinde çalışacağız. Rakibin zayıf noktalarını değerlendireceğiz” şeklinde konuştu.
Teknik ekip olarak her detayı düşündüklerini belirten deneyimli çalıştırıcı, “Analiz ekibimiz rakipleri didik didik ediyor. Oyuncularımıza maç planını en iyi şekilde aktaracağız. Play-off’ta küçük detaylar belirleyici olacak” dedi.
Toplumsal destek çağrısı
Necla Güngör Kıragası, taraftarlara ve spor kamuoyuna çağrıda bulunarak, “Bu takım sadece sahada değil, tribünde de güçlü olmak istiyor. Kadın futboluna sahip çıkalım. Maçlarımıza gelsinler, destek versinler. Bu başarı hepimizin” ifadelerini kullandı.
Son olarak, “Dünya Kupası hayalimiz için çok çalışıyoruz. Bu yolda bize inanan herkese teşekkür ederim. Türk kadın futbolu hak ettiği yere gelecek” diyerek sözlerini tamamladı.
SPOR ARENA