TercihHaber
Telegram
SON DAKİKA
Son Dakika SON DAKİKA

NATO Ankara Zirvesi'nde 56 bin polis ve turizm rehberi görev yapacak

✍️ TercihHaber 📖 2 dk okuma
NATO Ankara Zirvesi'nde 56 bin polis ve turizm rehberi görev yapacak

NATO'nun Ankara'da 7-8 Temmuz'da gerçekleştireceği zirve öncesinde güvenlik önlemleri tüm hızıyla sürüyor. Emniyet ve jandarma toplam 56 bin personel görev alırken, yabancı heyetlere turizm polisleri eşlik edecek. Zirve kapsamında başkentte geniş çaplı trafik düzenlemeleri ve üst düzey güvenlik tedbirleri uygulanacak.

Güvenlik tedbirleri ve personel dağılımı

Ankara Valiliği koordinesinde yürütülen çalışmalar kapsamında 56 bin emniyet ve jandarma personeli görev yapacak. Emniyet Genel Müdürlüğü, özellikle zirve alanı ve çevresinde yoğun güvenlik önlemleri alırken, Jandarma Genel Komutanlığı da kırsal bölgelerde devriye görevi üstlenecek. Resmi kaynaklardan alınan bilgiye göre, 7-8 Temmuz tarihlerinde Ankara'nın belirli bölgelerinde hava sahası geçici olarak kapatılacak ve alternatif güzergahlar oluşturulacak.

Turizm polislerinin rolü

Zirveye katılacak yabancı heyetlere rehberlik etmek üzere turizm polisleri görevlendirildi. Yabancı dil bilen bu ekipler, heyetlerin ulaşım, konaklama ve program akışı gibi ihtiyaçlarını karşılayacak. Turizm polisleri, aynı zamanda kültürel gezilerde ve resmi programlarda da refakat edecek. Bu uygulama, NATO zirvelerinde ilk kez bu kapsamda uygulanıyor.

Ulaşım ve trafik düzenlemeleri

Zirve süresince Ankara'da trafik akışı yeniden düzenlenecek. Ana arterlerde ve zirve alanı çevresinde araç giriş çıkışları sınırlandırılacak. Toplu taşıma seferlerinde ek seferler planlanırken, vatandaşların toplu taşıma kullanmaları öneriliyor. Ankara Büyükşehir Belediyesi, metro ve otobüs seferlerini artırarak olası aksamaların önüne geçmeyi hedefliyor.

Zirvenin önemi

NATO Ankara Zirvesi, ittifakın gelecek stratejilerinin belirleneceği kritik bir toplantı olarak değerlendiriliyor. Savunma ve güvenlik politikalarının yanı sıra bölgesel işbirliği konuları ele alınacak. Türkiye, ev sahipliği yaparak ittifak içindeki konumunu güçlendirmeyi amaçlıyor.

Önceki zirvelerle karşılaştırma

Ankara daha önce 2018'de NATO zirvesine ev sahipliği yapmıştı ancak bu kez güvenlik önlemleri daha kapsamlı. 56 bin personel sayısı, Türkiye'de düzenlenen en büyük uluslararası etkinliklerden biri için kaydedilen en yüksek rakam. Benzer zirvelerde ortalama 30-40 bin personel görev alırken, bu yılki sayı dikkat çekiyor.

Zirve, uluslararası medyanın da yoğun ilgisiyle karşılaşacak. Başkentteki otellerin büyük bölümü heyetler için ayrılırken, basın merkezi de zirve alanında kurulacak. Türkiye, bu organizasyonla hem lojistik kapasitesini hem de güvenlik altyapısını sergileme fırsatı bulacak.

Etiketler:
NATOAnkarazirvegüvenlikturizm polisiTürkiye

İlgili Haberler

Antalya ve Balıkesir'de orman yangınlarına müdahale sürüyor
Son Dakika

Antalya ve Balıkesir'de orman yangınlarına müdahale sürüyor

14 dk önce

NATO Zirvesi trafik haritasına yoğun ilgi
Son Dakika

NATO Zirvesi trafik haritasına yoğun ilgi

26 dk önce

Antalya Aksu'da orman yangını: Havadan ve karadan müdahale sürüyor
Son Dakika

Antalya Aksu'da orman yangını: Havadan ve karadan müdahale sürüyor

30 dk önce

Güngören'de öldürülen Atlas Çağlayan'ın ailesini tehdit eden sanıklara hapis cezası
Son Dakika

Güngören'de öldürülen Atlas Çağlayan'ın ailesini tehdit eden sanıklara hapis cezası

40 dk önce