AK Parti İstanbul Milletvekili ve AİBPA Türk Grubu Başkanı Mustafa Hulki Cevizoğlu, Mısır’ın başkenti Kahire’de gerçekleştirilen AİBPA (Asya-Pasifik Barış ve Diplomasi Akademisi) Genel Kurulu’nda başkan yardımcılığına seçildi. Cevizoğlu’nun uluslararası alanda üstlendiği bu görev, Türkiye’nin Asya-Pasifik bölgesindeki etkinliğini artırması açısından önem taşıyor.
AİBPA Genel Kurulu Kahire’de Yapıldı
Toplantıya çeşitli ülkelerden parlamenterler ve diplomatlar katıldı. Genel Kurul’da bölgesel barış, güvenlik ve iş birliği konuları ele alındı. Cevizoğlu’nun başkan yardımcılığına seçilmesi, Türkiye’nin AİBPA içindeki konumunu güçlendirdi. Cevizoğlu, yaptığı açıklamada, bu görevin Türkiye’nin bölgesel barışa katkı sunma çabalarının bir parçası olduğunu belirtti.
Cevizoğlu’nun Siyasi Kariyeri
Mustafa Hulki Cevizoğlu, uzun yıllardır AK Parti saflarında siyaset yapıyor. Daha önce TBMM’de çeşitli komisyonlarda görev alan Cevizoğlu, özellikle dış politika alanındaki çalışmalarıyla tanınıyor. AİBPA Türk Grubu Başkanlığı’nın yanı sıra, Paris İklim Anlaşması ve sivil toplum kuruluşlarıyla ilişkilerde de aktif rol oynuyor.
Uluslararası Görevin Önemi
AİBPA, Asya-Pasifik ülkeleri arasında diyalog ve iş birliğini teşvik eden bir platform. Cevizoğlu’nun başkan yardımcılığı, Türkiye’nin bu bölgedeki nüfuzunu artıracak. Uzmanlar, bu görevin aynı zamanda Türkiye’nin çok taraflı diplomasiye verdiği önemi yansıttığını ifade ediyor. Cevizoğlu’nun yeni görevi, önümüzdeki dönemde AİBPA kapsamında yürütülecek projelerde Türkiye’nin daha etkin olmasını sağlayacak.
Bu gelişme, Türkiye’nin Asya-Pasifik bölgesindeki stratejik ortaklıklarına yeni bir boyut kazandırırken, Cevizoğlu’nun uluslararası deneyimini artırması bekleniyor. Siyaset bilimciler, bu tür görevlerin Türk dış politikasının bölgesel entegrasyon hedeflerine katkı sunduğunu vurguluyor.