TercihHaber
Telegram
SON DAKİKA
Gündem

Muş'ta dehşet: Kardeşini vurdu, polisle çatıştı

✍️ TercihHaber 📖 2 dk okuma
Muş'ta dehşet: Kardeşini vurdu, polisle çatıştı

Muş'ta önceki gün öğleden sonra yaşanan olayda, psikolojik rahatsızlığı bulunduğu belirtilen Erkan S. (42), işitme engelli kardeşi Bahtiyar S. (38) ile tartıştı. Tartışmanın büyümesi üzerine Erkan S., yanında bulunan tabancayla kardeşine ateş etti. Bahtiyar S., vücuduna isabet eden kurşunlarla ağır yaralandı. Silah seslerini duyan çevredekiler durumu hemen 112 Acil Çağrı Merkezi'ne bildirdi. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi.

Polis ekipleriyle çatışma

İhbar üzerine olay yerine gelen polis ekipleri, Erkan S.'yi ikna etmeye çalıştı. Ancak Erkan S., polise de ateş açarak karşılık verdi. Bunun üzerine polis ekipleri de ateş açtı. Çıkan çatışmada Erkan S. yaralanırken, bir polis memuru da hafif şekilde yaralandı. Çatışma yaklaşık 10 dakika sürdü. Erkan S., çatışma sonucu etkisiz hale getirilerek gözaltına alındı. Olay yerine gelen sağlık ekipleri, yaralılara ilk müdahaleyi yaptıktan sonra ambulanslarla Muş Devlet Hastanesi'ne kaldırdı. Hastanede tedavi altına alınan yaralıların hayati tehlikelerinin bulunmadığı öğrenildi.

Olayın arka planı ve soruşturma

İlk belirlemelere göre Erkan S.'nin uzun süredir psikolojik tedavi gördüğü ve ilaç kullandığı ifade ediliyor. Aile içi geçimsizlik nedeniyle sık sık tartışma yaşandığı, ancak bu boyuta varan bir olayın daha önce yaşanmadığı belirtildi. Olayla ilgili geniş çaplı soruşturma başlatılırken, Erkan S.'nin emniyetteki ifadesi alınıyor. Polis, olayda kullanılan tabancaya el koyarken, balistik inceleme yapılacağını açıkladı. Komşular, olay anında büyük korku yaşadıklarını ve silah sesleri üzerine evlerine kapandıklarını söyledi. Bir görgü tanığı, "Bağırtılar duyduk, ardından silah sesleri geldi. Polis gelene kadar kimse dışarı çıkmadı" dedi.

Değerlendirme

Bu tür aile içi silahlı olaylar, ruh sağlığı hizmetlerine erişim ve silah kontrolü konularını yeniden gündeme getiriyor. Toplumda giderek artan şiddet olaylarına karşı psikolojik destek mekanizmalarının güçlendirilmesi ve ateşli silahların daha sıkı denetlenmesi gerektiği bir kez daha görülüyor. Muş'taki bu üzücü olay, sadece aile içi şiddetin değil, ruhsal sorunların da ne kadar yıkıcı sonuçlar doğurabileceğini gözler önüne seriyor.

Etiketler:
Muşkardeş kavgasıpolis çatışmasıyaralıpsikolojik rahatsızlık

İlgili Haberler

Üniversite Tercihlerinde Dijital Rehberlik: Bakanlıktan Öğrencilere Online Destek
Gündem

Üniversite Tercihlerinde Dijital Rehberlik: Bakanlıktan Öğrencilere Online Destek

17 dk önce

TurkNet Kesintisi: Kullanıcılar İnternet ve Site Erişiminde Sorun Yaşıyor
Gündem

TurkNet Kesintisi: Kullanıcılar İnternet ve Site Erişiminde Sorun Yaşıyor

22 dk önce

Milli Muharip Uçak KAAN Taksi Testini Başarıyla Geçti
Gündem

Milli Muharip Uçak KAAN Taksi Testini Başarıyla Geçti

27 dk önce

12. Yargı Paketi Yasalaştı: Davalara 3 Ay Sınırı
Gündem

12. Yargı Paketi Yasalaştı: Davalara 3 Ay Sınırı

27 dk önce

Yorumko SPONSORLU
Gerçek insanlar, gerçek yorumlar. Yorum yap, ek gelir elde et — kredilerini hediye çekine çevir.
Google yorumu satın al Yorum yap, kazan
Para kazandıran uygulamalar Evden ek gelir Instagram takipçi satın al Blog
SEPA.tr SPONSORLU
Türkiye'nin bağımsız SEPA, IBAN ve euro transfer rehberi. 30'dan fazla ücretsiz araç — IBAN/BIC doğrulama, transfer maliyeti, banka SEPA desteği.
IBAN Doğrulama SEPA mı SWIFT mi?
SEPA transfer ücreti Türkiye'nin SEPA başvurusu Tüm araçlar sepaturkiye.com sepaturkey.com (EN)
O
Offerqo SPONSORLU
Diş klinikleri için teklif platformu — diş bazında tedavi planı, hastanın dilinde markalı teklif, okunma anında bildirim.
30 gün ücretsiz dene Türkçe