İsviçre Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Murat Yakın, Kolombiya ile oynanan hazırlık maçının ardından düzenlediği basın toplantısında takımının performansını değerlendirdi. İsviçre, normal süresi 1-1 biten karşılaşmayı penaltı atışları sonucunda 5-4 kazanarak galibiyete ulaştı. Yakın, karşılaşma sonrası yaptığı açıklamada 'Sonunda uğursuzluğu kırdık' ifadelerini kullandı.
Penaltı zaferi ve takımın reaksiyonu
Murat Yakın, takımının penaltı atışlarındaki soğukkanlılığına dikkat çekerek, 'Oyuncularım inanılmaz bir karakter gösterdi. Penaltılar her zaman riskli bir durumdur, ancak bugün herkes sorumluluk aldı ve başarılı oldu' dedi. İsviçreli teknik adam, özellikle kalecilerinin performansından memnun olduğunu belirterek, 'Kaleci arkadaşımız iki penaltı kurtararak galibiyette büyük pay sahibi oldu' şeklinde konuştu.
Maçın genel değerlendirmesi
Maçın genel olarak zorlu geçtiğini ifade eden Yakın, 'Kolombiya son derece kaliteli bir takım. Sahada çok iyi mücadele ettiler. Biz de onlara karşı iyi bir oyun ortaya koyduk. Maçın başında öne geçtik, ancak sonra dengeler değişti. Yine de takımımızın reaksiyonu ve sonuca odaklanması beni mutlu etti' dedi. İsviçre, maçın 25. dakikasında Xherdan Shaqiri ile öne geçerken, Kolombiya 58. dakikada Falcao ile eşitliği sağladı. Kalan dakikalarda başka gol olmayınca karşılaşma penaltılara gitti.
Gelecek planları ve Euro 2020 hedefi
Murat Yakın, önümüzdeki dönemde takımını Avrupa Şampiyonası'na en iyi şekilde hazırlamayı hedeflediklerini vurguladı. 'Bu galibiyet moral oldu. Ancak önümüzde daha zorlu sınavlar var. Oyuncularımızın form durumunu takip ediyoruz ve eksiklerimizi gidermek için çalışıyoruz' diyen Yakın, genç oyunculara da şans vermeyi düşündüklerini söyledi. Teknik direktör, 'Hem tecrübeli hem de genç oyuncularımızdan oluşan bir denge yakalamaya çalışıyoruz. Bu maç bizim için iyi bir test oldu' ifadelerini kullandı.
İsviçre Milli Takımı, bu galibiyetle çıktığı son 10 hazırlık maçında 6. galibiyetini alırken, 2 beraberlik ve 2 mağlubiyet elde etti. Takım, önümüzdeki günlerde bir başka hazırlık maçı için İspanya ile karşılaşacak.