TercihHaber
Telegram
SON DAKİKA
Spor

Milli yelkenci Aksel Hüseyin Atınç dünya 3'üncüsü oldu

✍️ TercihHaber 📖 2 dk okuma
Milli yelkenci Aksel Hüseyin Atınç dünya 3'üncüsü oldu

Milli yelkenci Aksel Hüseyin Atınç, İsviçre'nin Silvaplana kasabasında düzenlenen Dünya Şampiyonası'nda gösterdiği üstün performansla dünya üçüncüsü oldu. Türkiye Yelken Federasyonu'nun açıklamasına göre, genç sporcu yarışlar boyunca istikrarlı bir grafik çizerek bronz madalyanın sahibi oldu.

Mücadele dolu yarışlar

Silvaplana Gölü'nde gerçekleştirilen organizasyonda Aksel Hüseyin Atınç, zorlu hava koşullarına rağmen tüm etaplarda mücadelesini sürdürdü. Yarışın son gününe kadar ilk ikiye girmeyi başaran Atınç, son yarışta rakiplerine karşı üstünlük sağlayamayınca genel klasmanda üçüncülüğe yerleşti. Bu sonuçla Türk yelkenciliği adına önemli bir başarıya imza atan Atınç, kariyerinin ilk dünya şampiyonası madalyasını kazanmış oldu.

Hedef Olimpiyatlar

Genç yaşına rağmen uluslararası arenada dikkat çeken başarılara imza atan Aksel Hüseyin Atınç, bu madalyayla birlikte olimpiyatlara katılım için de önemli bir puan kazandı. Türkiye Yelken Federasyonu yetkilileri, Atınç'ın 2024 Paris Olimpiyatları'nda ülkemizi temsil etme potansiyeline sahip olduğunu belirtti. Federasyon Başkanı, "Genç sporcumuzun bu başarısı, Türk yelkenciliğinin geleceği adına umut verici. Onu desteklemeye devam edeceğiz" dedi.

Aksel Hüseyin Atınç, yarış sonrası yaptığı açıklamada, "Çok mutluyum, bu madalya benim için büyük bir gurur. Emeği geçen herkese teşekkür ederim. Hedefim olimpiyatlarda Türkiye'yi en iyi şekilde temsil etmek" ifadelerini kullandı. Sporcu, önümüzdeki dönemde Avrupa Şampiyonası ve olimpiyat kotası yarışlarına hazırlanacağını söyledi.

Bu başarı, Türk yelkenciliğinin uluslararası alandaki yükselişini bir kez daha gözler önüne serdi. Daha önce de birçok Avrupa ve dünya şampiyonasında madalya kazanan Türk sporcular, bu alandaki başarı geleneğini sürdürüyor.

Etiketler:
yelkendünya şampiyonasıAksel Hüseyin AtınçTürkiye Yelken Federasyonu

İlgili Haberler

Toprak Razgatlıoğlu, Hollanda’da 17. Oldu: MotoGP’de Zorlu Mücadele
Spor

Toprak Razgatlıoğlu, Hollanda’da 17. Oldu: MotoGP’de Zorlu Mücadele

8 dk önce

Beşiktaş'tan Taylan Bulut kararı! Alman kulüplerine ret
Spor

Beşiktaş'tan Taylan Bulut kararı! Alman kulüplerine ret

11 dk önce

Udinese'de Zaniolo sözleşme krizi: Menajerinden sert açıklamalar
Spor

Udinese'de Zaniolo sözleşme krizi: Menajerinden sert açıklamalar

13 dk önce

Toprak Razgatlıoğlu, MotoGP Hollanda Sprint Yarışında 17. Oldu
Spor

Toprak Razgatlıoğlu, MotoGP Hollanda Sprint Yarışında 17. Oldu

14 dk önce