TH TercihHaber
Telegram
SON DAKİKA
Spor

Mikel Arteta: Gabriel, 5. penaltıyı kendisi atmak istedi

✍️ TercihHaber 📖 3 dk okuma
Mikel Arteta: Gabriel, 5. penaltıyı kendisi atmak istedi

Arsenal Teknik Direktörü Mikel Arteta, UEFA Şampiyonlar Ligi finalinde Paris Saint-Germain'e seri penaltı atışları sonucu 4-3 yenildikleri maçın ardından önemli açıklamalarda bulundu. Arteta, maçın uzatmalara gitmesinin ardından penaltı atışlarında stoper Gabriel Magalhães'in 5. penaltıyı kullanmak istediğini ancak kendisinin bu talebi geri çevirdiğini belirtti. İspanyol teknik adam, "Gabriel son penaltıyı kullanmak için çok hevesliydi ancak biz takım olarak belirlediğimiz sıraya sadık kaldık" ifadelerini kullandı.

Penaltı atışlarında Gabriel krizi

Maçın normal süresi ve uzatmaları 0-0 sona erdikten sonra kazanana seri penaltı atışları ile karar verildi. İlk dört penaltıyı kullanan oyuncuların isabet bulmasının ardından Arsenal'in beşinci penaltısı için Gabriel Magalhães kendini göstermek istedi. Ancak Arteta ve yardımcıları, o an için en iyi penaltıcıların sıralamasını takip ederek başka bir oyuncu görevlendirdi. Sonuç olarak Arsenal, 5. penaltıyı gole çeviremeyince PSG kazanana kadar atışlar devam etti ve ev sahibi ekip mutlu sona ulaştı.

Arteta'nın maç sonu değerlendirmeleri

Maçın ardından basın toplantısı düzenleyen Arteta, oyuncularının performansından gurur duyduğunu ancak penaltı atışlarının şans faktörü olduğunu vurguladı. "Sezon boyunca çok çalıştık, bu finali hak etmiştik. Ancak penaltılar her zaman bir piyango gibidir. Gabriel'in isteğini anlıyorum, o bir lider ve sorumluluk almak istedi. Fakat takım olarak daha önce belirlediğimiz plana sadık kalmalıydık" dedi. Ayrıca kalecilerinin performansını da öven Arteta, "Rakibin tüm penaltılarını kurtarmak imkansız, çabaları takdire şayandı" şeklinde konuştu.

PSG'nin zaferi ve turnuva yolculuğu

Paris Saint-Germain, bu galibiyetle tarihinde ikinci kez Şampiyonlar Ligi şampiyonu oldu. Fransız ekibi, grup aşamasını lider tamamladıktan sonra sırasıyla Bayern Münih, Manchester City ve Real Madrid'i eleyerek finale yükselmişti. Final maçı boyunca kontrollü bir oyun sergileyen PSG, özellikle savunmadaki disipliniyle dikkat çekti. Teknik direktör Luis Enrique ise maç sonu yaptığı açıklamada, "Oyuncularım inanılmaz bir karakter gösterdi. Arsenal gibi güçlü bir rakibi eleyerek şampiyon olmak çok değerli" ifadelerini kullandı.

Arsenal'de hayal kırıklığı

Arsenal cephesinde ise hayal kırıklığı hakim. Premier Lig'de de lider durumda olan Londra ekibi, tarihinde ilk kez Şampiyonlar Ligi finaline çıkmış ve kupayı kıl payı kaçırmıştı. Takım kaptanı Martin Ødegaard, "Bu kadar yaklaşıp kaybetmek çok acı. Ama genç bir takımız ve bu deneyim bizi daha da güçlendirecek" dedi. Arteta ise önümüzdeki sezona odaklandıklarını belirterek, "Bu final bize ne kadar doğru yolda olduğumuzu gösterdi. Eksiklerimizi gidereceğiz ve yeniden mücadele edeceğiz" şeklinde konuştu.

Bu maç, futbol dünyasında penaltı atışlarının stratejisi konusunu yeniden gündeme getirdi. Arteta'nın Gabriel'in isteğini reddetmesi, bazı yorumcular tarafından eleştirilirken, bazıları da takım disiplininin önemine vurgu yaptı. Futbolun bu dramatik anı, hem Arsenal taraftarları hem de nötr izleyiciler için unutulmaz bir final gecesi olarak hafızalara kazındı.

Etiketler:
ArsenalMikel ArtetaŞampiyonlar Ligi

İlgili Haberler

PSG ile Aston Villa Süper Kupa'da Karşı Karşıya
Spor

PSG ile Aston Villa Süper Kupa'da Karşı Karşıya

40 dk önce

Rafael Leao, Milan'dan Ayrılacağını Açıkladı! Fenerbahçe ve Galatasaray İle Anılıyordu
Spor

Rafael Leao, Milan'dan Ayrılacağını Açıkladı! Fenerbahçe ve Galatasaray İle Anılıyordu

48 dk önce

Luis Enrique: Bir rüyanın içinde gibiyim
Spor

Luis Enrique: Bir rüyanın içinde gibiyim

57 dk önce

Vitinha: Dünyanın En İyi Takımı Biziz
Spor

Vitinha: Dünyanın En İyi Takımı Biziz

57 dk önce