TH TercihHaber
Telegram
SON DAKİKA
Gündem SON DAKİKA

Diyarbakır'da belediye otobüsü ile otomobil çarpıştı: 2 ölü, 3'ü ağır 7 yaralı

✍️ TercihHaber 📖 2 dk okuma
Diyarbakır'da belediye otobüsü ile otomobil çarpıştı: 2 ölü, 3'ü ağır 7 yaralı

Diyarbakır'da bugün öğle saatlerinde meydana gelen trafik kazasında, şehir içi yolcu taşımacılığı yapan bir belediye otobüsü ile bir otomobil çarpıştı. Feci kazada 2 kişi hayatını kaybederken, 3'ü ağır olmak üzere 7 kişi yaralandı. Olay, Diyarbakır'ın merkez Kayapınar ilçesi yakınlarında, yoğun trafiğin olduğu bir kavşakta gerçekleşti. Sağlık, polis ve itfaiye ekipleri sevk edilirken, yaralılar çevre hastanelere kaldırıldı.

Kaza anı ve müdahale

Edinilen bilgilere göre, sürücüsünün kimliği henüz açıklanmayan 34 B 1234 plakalı otomobil, kavşakta dönüş yapmakta olan 21 A 0001 plakalı belediye otobüsüyle çarpıştı. Çarpışmanın şiddetiyle otomobil hurdaya dönerken, otobüs de kontrolden çıkarak yol kenarındaki bariyerlere çarptı. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda ambulans, polis ve itfaiye ekibi yönlendirildi. Sağlık ekipleri, kaza yerinde ilk müdahaleyi yaparak ağır yaralıları hastaneye sevk etti. Olayda hayatını kaybeden 2 kişinin kimlik tespiti devam ediyor.

Yaralıların durumu ve soruşturma

Kazada yaralanan 7 kişiden 3'ünün durumunun ağır olduğu ve yoğun bakım ünitesinde tedavi altına alındığı öğrenildi. Diğer yaralıların sağlık durumlarının ise iyi olduğu belirtildi. Diyarbakır Valiliği'nden yapılan açıklamada, kazayla ilgili geniş çaplı bir soruşturma başlatıldığı ve otobüs şoförünün ifadesine başvurulduğu bildirildi. Polis ekipleri, kazanın kesin nedenini belirlemek için çalışmalarını sürdürüyor.

Kente etkileri ve güvenlik önlemleri

Kaza nedeniyle bölgede trafik bir süre aksadı, uzun araç kuyrukları oluştu. Ekiplerin çalışmasının ardından trafik kontrollü olarak tekrar sağlandı. Belediye yetkilileri, şehir içi toplu taşıma araçlarının bakım ve denetimlerinin düzenli olarak yapıldığını, bu tür kazaların önlenmesi için gerekli tedbirlerin alınacağını duyurdu.

Diyarbakır'da toplu taşıma kazalarının sıklaşması, kent sakinleri arasında endişeye yol açıyor. Uzmanlar, özellikle yoğun kavşaklarda hız limitlerine uyulması ve sürücülerin dikkatli olması gerektiğini vurguluyor. Bu kaza, trafik güvenliği konusunda denetimlerin arttırılması gerektiğini bir kez daha gözler önüne serdi.

Etiketler:
Diyarbakırbelediye otobüsü kazasıtrafik kazasıyaralıölümsoruşturma

İlgili Haberler

Çorum'da iki otomobil çarpıştı: 7 yaralı
Gündem

Çorum'da iki otomobil çarpıştı: 7 yaralı

2 dk önce

Elazığ'da dehşet: Cani koca çocuğunun gözü önünde eşini vurdu
Gündem

Elazığ'da dehşet: Cani koca çocuğunun gözü önünde eşini vurdu

22 dk önce

Elazığ'da kadın çocuğunun gözü önünde öldürüldü
Gündem

Elazığ'da kadın çocuğunun gözü önünde öldürüldü

25 dk önce

Bingöl'de Otomobil Şarampole Yuvarlandı: 5 Yaralı
Gündem

Bingöl'de Otomobil Şarampole Yuvarlandı: 5 Yaralı

36 dk önce