TercihHaber
Telegram
SON DAKİKA
Siyaset

MHP otobüsünde yangın paniği: 1 kişi hastaneye kaldırıldı

✍️ TercihHaber 📖 2 dk okuma
MHP otobüsünde yangın paniği: 1 kişi hastaneye kaldırıldı

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Dilovası İlçe Teşkilatı üyelerini taşıyan bir otobüste seyir halindeyken yangın çıktı. Olay, Kocaeli'nin Dilovası ilçesi yakınlarında meydana geldi. Otobüsteki yolcuların hızla tahliye edildiği yangında, dumandan etkilenen bir kadın hastaneye kaldırıldı. Yangının çıkış nedeni henüz belirlenemezken, olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Yangın anı ve tahliye süreci

Edinilen bilgilere göre, MHP Dilovası İlçe Teşkilatı'na ait otobüs, ilçe merkezinden çıktıktan kısa bir süre sonra motor kısmından dumanlar yükselmeye başladı. Sürücü, durumu fark eder etmez aracı güvenli bir şekilde kenara çekti ve yolcuları tahliye etmeye başladı. İhbar üzerine olay yerine itfaiye, sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. İtfaiye ekipleri, yangını kısa sürede söndürerek kontrol altına aldı. Otobüste maddi hasar meydana gelirken, dumandan etkilenen ve ismi açıklanmayan bir kadın yolcu, ambulansla hastaneye kaldırıldı. Diğer yolcuların sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.

Partililerden açıklama

Olayla ilgili açıklama yapan MHP Dilovası İlçe Başkanı, "Üyelerimizi taşıyan otobüsümüzde seyir halindeyken yangın çıktı. Sürücümüzün soğukkanlı müdahalesi sayesinde herkes kısa sürede tahliye edildi. Bir üyemiz dumandan etkilendi ancak sağlık durumu iyi. Yangının çıkış nedeniyle ilgili teknik inceleme başlatıldı. Herhangi bir can kaybı olmaması en büyük tesellimiz" dedi.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı ekipleri, yangının çıkış nedenini belirlemek için çalışma başlattı. İlk belirlemelere göre yangının motor bölümündeki bir arızadan kaynaklanmış olabileceği değerlendiriliyor. Araç, olayın ardından çekici yardımıyla otoparka kaldırıldı.

Güvenlik tedbirleri uyarısı

Yangın sonrası yetkililer, özellikle toplu taşıma araçlarında periyodik bakımların aksatılmaması ve seyahat öncesi araç kontrollerinin yapılması gerektiği konusunda uyarılarda bulundu. Uzmanlar, motor kaynaklı yangın riskine karşı araçlarda yangın söndürme tüpü bulundurulması ve sürücülerin yangın durumunda soğukkanlı kalarak yolcuları tahliye etmesinin hayati önem taşıdığını vurguladı.

Bu tür olayların sık yaşanmaması için trafik denetimlerinin artırılması gerektiğini belirten emniyet yetkilileri, sürücülere bakım kartlarını düzenli olarak güncellemeleri çağrısında bulundu. Yangınla ilgili soruşturma sürüyor.

Etiketler:
MHPyangınDilovasıotobüs kazasıKocaeli

İlgili Haberler

Bakan Gürlek'ten AP'nin yaptırım önerisine tepki: Türk yargısı bağımsızdır
Siyaset

Bakan Gürlek'ten AP'nin yaptırım önerisine tepki: Türk yargısı bağımsızdır

19 dk önce

Batman'da Bağcılar Hasat Öncesi İlaçlama Seferberliğinde
Siyaset

Batman'da Bağcılar Hasat Öncesi İlaçlama Seferberliğinde

50 dk önce

İstanbul Sulh Hukuk Mahkemesi'nden Önemli Duyuru
Siyaset

İstanbul Sulh Hukuk Mahkemesi'nden Önemli Duyuru

56 dk önce

İlhan Cihaner'den Kılıçdaroğlu'na: Yaptığın Açık İşbirlikçilik
Siyaset

İlhan Cihaner'den Kılıçdaroğlu'na: Yaptığın Açık İşbirlikçilik

1 sa önce