TercihHaber
Telegram
SON DAKİKA
Gündem

MGK toplanıyor: ABD-İran barışı ve Kıbrıs provokasyonları masada

✍️ TercihHaber 📖 2 dk okuma
MGK toplanıyor: ABD-İran barışı ve Kıbrıs provokasyonları masada

Milli Güvenlik Kurulu (MGK), Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde bir araya geliyor. Toplantının en önemli başlıkları arasında ABD-İran arasındaki barış süreci ve Doğu Akdeniz'de Kıbrıs açıklarında yaşanan provokasyonlar yer alıyor. Güvenlik bürokrasisinin üst düzey isimlerinin katılacağı toplantıda, bölgesel gelişmeler ve Türkiye'nin ulusal güvenlik stratejileri ele alınacak.

ABD-İran barışı ve bölgesel yansımaları

MGK'da ABD ile İran arasında son dönemde ivme kazanan diplomatik temasların Türkiye'ye olası etkileri değerlendirilecek. İki ülke arasındaki gerilimin azalması, Orta Doğu'da istikrar açısından kritik öneme sahip. Türkiye'nin bu süreçte denge politikası izleyerek hem Washington hem de Tahran ile ilişkilerini yönetmesi bekleniyor. Toplantıda, İran'ın nükleer programına ilişkin müzakereler ve bölgesel güvenlik dinamikleri de masaya yatırılacak.

Kıbrıs'taki provokasyonlar ve Doğu Akdeniz

Toplantının bir diğer önemli gündem maddesi ise Kıbrıs açıklarında son günlerde yaşanan provokasyonlar. Rum kesimi ve Yunanistan'ın uluslararası hukuka aykırı adımlarına karşı Türkiye'nin atacağı adımlar ele alınacak. Doğu Akdeniz'deki enerji kaynaklarının paylaşımı ve Kıbrıs Türklerinin haklarının korunması konularında alınacak kararlar büyük önem taşıyor. MGK'da, Kıbrıs'taki son durum ve Türk Silahlı Kuvvetleri'nin bölgedeki varlığına yönelik stratejiler güncellenecek.

Güvenlik politikalarında güncelleme

Toplantıda ayrıca, terörle mücadele, sınır güvenliği ve uluslararası gelişmeler çerçevesinde Türkiye'nin savunma ve güvenlik politikaları gözden geçirilecek. Özellikle Suriye ve Irak'ın kuzeyinde devam eden operasyonlar, sığınmacı krizi ve NATO ittifakı içindeki iş birliği konuları da gündemde yer alıyor.

MGK toplantısının ardından yapılacak yazılı açıklamada, alınan kararlar ve Türkiye'nin duruşu kamuoyuyla paylaşılacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın liderliğindeki kurul, milli güvenliğe yönelik tehditleri değerlendirerek gerekli tedbirleri belirleyecek.

Etiketler:
MGKMilli Güvenlik KuruluABD-İranKıbrısDoğu AkdenizRecep Tayyip Erdoğan

İlgili Haberler

Ayı Popülasyonu Artıyor: Uzmanlardan 'Önlem Alınmalı' Uyarısı
Gündem

Ayı Popülasyonu Artıyor: Uzmanlardan 'Önlem Alınmalı' Uyarısı

9 dk önce

Çocukları Tetikçi Yapan Suç Örgütüne Büyük Operasyon: 7 Tutuklama
Gündem

Çocukları Tetikçi Yapan Suç Örgütüne Büyük Operasyon: 7 Tutuklama

10 dk önce

Zeytinburnu'nda ev soygunu: Kapı kilidini kırıp girdiler, 3 hırsız tutuklandı
Gündem

Zeytinburnu'nda ev soygunu: Kapı kilidini kırıp girdiler, 3 hırsız tutuklandı

25 dk önce

Mersin'de Yolcu Otobüsü Yangını: Otobüs Kullanılamaz Hale Geldi
Gündem

Mersin'de Yolcu Otobüsü Yangını: Otobüs Kullanılamaz Hale Geldi

25 dk önce

Yorumko SPONSORLU
Gerçek insanlar, gerçek yorumlar. Yorum yap, ek gelir elde et — kredilerini hediye çekine çevir.
Google yorumu satın al Yorum yap, kazan
Para kazandıran uygulamalar Evden ek gelir Instagram takipçi satın al Blog
SEPA.tr SPONSORLU
Türkiye'nin bağımsız SEPA, IBAN ve euro transfer rehberi. 30'dan fazla ücretsiz araç — IBAN/BIC doğrulama, transfer maliyeti, banka SEPA desteği.
IBAN Doğrulama SEPA mı SWIFT mi?
SEPA transfer ücreti Türkiye'nin SEPA başvurusu Tüm araçlar sepaturkiye.com sepaturkey.com (EN)
O
Offerqo SPONSORLU
Diş klinikleri için teklif platformu — diş bazında tedavi planı, hastanın dilinde markalı teklif, okunma anında bildirim.
30 gün ücretsiz dene Türkçe