Kayseri'nin Melikviran Mahallesi'nde bulunan Zamantı Irmağı'nda meydana gelen boğulma olayında, arkadaşlarıyla birlikte serinlemek için suya giren bir kişi hayatını kaybetti. Edinilen bilgilere göre, öğle saatlerinde ırmağa giren genç adam, bir süre sonra gözden kayboldu. Arkadaşlarının ihbarı üzerine olay yerine sağlık ekipleri ve jandarma sevk edildi. Yapılan arama çalışmalarında gencin cesedine ulaşıldı. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.
Olay anı ve müdahale
Melikviran Mahallesi sakinlerinden alınan bilgiye göre, bir grup arkadaş hafta sonu piknik yapmak için Zamantı Irmağı kıyısına geldi. Havanın sıcak olması nedeniyle birkaç kişi serinlemek için suya girdi. Bir anda gözden kaybolan genç için arkadaşları panikle yardım çağırdı. Çevredekilerin ihbarı üzerine bölgeye jandarma, sağlık ve AFAD ekipleri yönlendirildi. Suda yapılan arama tarama çalışmaları sonucunda genç adamın cesedine ulaşıldı. Sağlık ekipleri tarafından yapılan incelemede şahsın boğularak hayatını kaybettiği belirlendi.
Yetkililerden uyarı
Yetkililer, serinlemek amacıyla girilen akarsu, göl ve göletlerde boğulma vakalarının sık yaşandığına dikkat çekerek vatandaşları uyardı. Özellikle akıntısı güçlü olan ve derinliği bilinmeyen sularda yüzülmemesi gerektiğini belirten yetkililer, ailelerin çocuklarını bu konuda bilinçlendirmesi gerektiğini vurguladı. Yaz aylarında artan boğulma olaylarına karşı alınacak en önemli tedbirin, cankurtaran bulunan plaj ve havuzların tercih edilmesi olduğu ifade edildi.
Olayla ilgili soruşturma sürüyor
Olayın ardından jandarma ekipleri genç adamın kesin ölüm nedenini belirlemek ve olayla ilgili tüm detayları aydınlatmak için soruşturma başlattı. Ceset, otopsi yapılmak üzere Kayseri Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. Ölen kişinin kimliği henüz resmi olarak açıklanmazken, yakınlarının olay yerine gelerek gözyaşı döktüğü öğrenildi. Yetkililer, soruşturmanın titizlikle yürütüldüğünü ve gelişmelerin kamuoyuyla paylaşılacağını belirtti.
Bölgede benzer olaylar
Zamantı Irmağı, özellikle yaz aylarında serinlemek isteyenlerin uğrak noktalarından biri olmasına rağmen, zaman zaman boğulma vakalarıyla gündeme geliyor. Bölge sakinleri, ırmağın bazı bölgelerinde ani derinleşmeler ve güçlü akıntılar olduğunu belirterek, uyarı levhalarının yetersiz olduğunu ifade ediyor. Bu tür acı olayların tekrar yaşanmaması için yetkililerin gerekli önlemleri alması bekleniyor. Ölüm olayı, serinleme amaçlı suya girmenin bilinçsizce yapıldığında ne kadar tehlikeli olabileceğini bir kez daha gözler önüne serdi. Uzmanlar, suya girmeden önce mutlaka derinlik ve akıntı kontrolü yapılması, kesinlikle yalnız yüzülmemesi ve alkollüyken suya girilmemesi gerektiğini hatırlatıyor.