Kayseri'de meydana gelen trajik bir bisiklet kazasında, Melikgazi Belediyesi Özel Kalem Müdürü Mustafa Tümgüç (57) hayatını kaybetti. Olay, Erciyes Kayak Merkezi'nden bisikletle inen Tümgüç'ün henüz bilinmeyen bir nedenle dengesini kaybederek düşmesi sonucu yaşandı. Çevredekilerin ihbarı üzerine olay yerine sağlık ekipleri sevk edildi, ancak Tümgüç'ün olay yerinde hayatını kaybettiği belirlendi. Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.
Kaza Anı ve Müdahale
Edinilen bilgiye göre, Mustafa Tümgüç hafta sonu arkadaşlarıyla birlikte Erciyes Dağı'na bisiklet sürmeye gitti. Kayak merkezinden aşağı doğru iniş yaptığı sırada bir virajda direksiyon hakimiyetini kaybetti. Beton bariyerlere çarpmamak için manevra yaparken asfalt zemine sert bir şekilde düştü. Kask taktığı belirtilen Tümgüç, kafa travması ve iç kanama nedeniyle kurtarılamadı. Olay yerine gelen sağlık ekiplerinin yaptığı kontrolde Tümgüç'ün yaşamını yitirdiği tespit edildi. Polis ekipleri kaza alanında inceleme yaparken, Tümgüç'ün bisikleti incelenmek üzere emniyete götürüldü.
Mustafa Tümgüç Kimdir?
Mustafa Tümgüç, uzun yıllardır Melikgazi Belediyesi'nde çeşitli kademelerde görev yapmış, son olarak Özel Kalem Müdürlüğü görevini yürütüyordu. Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu'nun en yakın çalışma arkadaşlarından biri olan Tümgüç, kurum içinde sevilen ve saygı duyulan bir isimdi. Evli ve iki çocuk babası olan Tümgüç, aynı zamanda amatör düzeyde bisiklet sporuyla ilgileniyor, hafta sonlarını sık sık Erciyes Dağı'nda bisiklet sürerek geçiriyordu.
Belediye ve Siyasi Çevrelerden Taziye Mesajları
Acı haberin ardından Melikgazi Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Değerli çalışma arkadaşımız Mustafa Tümgüç'ü acı bir kaza sonucu kaybetmenin derin üzüntüsünü yaşıyoruz. Kendisine Allah'tan rahmet, ailesine ve sevenlerine başsağlığı diliyorum. Mekanı cennet olsun" ifadelerini kullandı. Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç da taziye mesajı yayımlayarak, "Kayseri'mizin değerli bürokratlarından Mustafa Tümgüç'ün vefatından büyük üzüntü duydum. Ailesine sabır diliyorum" dedi. Diğer siyasi parti temsilcileri ve sivil toplum kuruluşları da taziye mesajları yayımladı.
Soruşturma ve Güvenlik Önlemleri
Kayseri Cumhuriyet Başsavcılığı olayla ilgili adli soruşturma başlattı. Kazanın meydana geldiği bölgede güvenlik kameraları incelenirken, tanıkların ifadelerine başvuruluyor. Öte yandan, Erciyes Kayak Merkezi yolu, bisiklet tutkunları tarafından sıklıkla kullanılan bir güzergah. Daha önce de benzer kazaların yaşandığı bölgede, yetkililerin bisikletliler için ek güvenlik önlemleri alması bekleniyor. Bisiklet dernekleri, yolun bazı kısımlarında zeminin kaygan olduğunu ve uyarı levhalarının yetersiz kaldığını belirterek yetkililere çağrıda bulundu.
Bu üzücü olay, Türkiye'de bisiklet sporunun yaygınlaşmasıyla birlikte artan kazalara dikkat çekiyor. Uzmanlar, bisiklet sürücülerinin mutlaka kask ve koruyucu ekipman kullanması gerektiğini, özellikle inişlerde hız kontrolünün hayati önem taşıdığını vurguluyor. Mustafa Tümgüç'ün cenazesi, otopsi işlemlerinin ardından memleketi Kayseri'de toprağa verilecek.