TercihHaber
Telegram
SON DAKİKA
Dünya

Meksika'da Parlamento Yakınında Başları Kesilmiş 4 Ceset Bulundu

✍️ TercihHaber 📖 2 dk okuma
Meksika'da Parlamento Yakınında Başları Kesilmiş 4 Ceset Bulundu

Meksika'nın Guerrero eyaletinde, eyalet parlamentosunun hemen yanında terk edilmiş bir araçta başları kesilmiş dört kişinin cesedi bulundu. Yerel yetkililer, olayın uyuşturucu kartelleri arasındaki çatışmalarla bağlantılı olabileceğini belirtirken, bölgede son dönemde şiddet olaylarında belirgin bir artış yaşandığı ifade ediliyor. Cesetler, sabah erken saatlerde bir ihbar üzerine polis ekipleri tarafından bulundu.

Olayın Detayları

Guerrero eyalet başkenti Chilpancingo'da meydana gelen olayda, cesetler eyalet kongresine sadece birkaç yüz metre mesafedeki bir sokağa park edilmiş beyaz bir kamyonetin içinde bulundu. Cesetlerin başlarının kesildiği ve vücutlarının üzerinde işkence izleri olduğu bildirildi. Polis, olay yerinde ayrıca bir uyarı notu buldu; ancak notun içeriği henüz kamuoyuyla paylaşılmadı.

Bölgedeki Şiddet Artışı

Guerrero eyaleti, Meksika'nın en şiddetli bölgelerinden biri olarak biliniyor. Son aylarda, özellikle Los Tlacos ve La Familia Michoacana gibi rakip karteller arasında toprak ve uyuşturucu kaçakçılığı rotaları üzerinde çatışmalar yoğunlaştı. Bu olay, parlamento gibi bir devlet kurumunun yakınında gerçekleşmesi nedeniyle özellikle dikkat çekiyor. Yetkililer, kartellerin kamuoyuna mesaj vermek için bu tür eylemleri bilinçli olarak sembolik noktalarda gerçekleştirdiğini belirtiyor.

Güvenlik Önlemleri Tepkiler

Olayın ardından eyalet parlamentosu çevresinde güvenlik önlemleri artırıldı. Guerrero Valiliği'nden yapılan açıklamada, soruşturmanın titizlikle sürdüğü ve faillerin bir an önce yakalanması için çalışmaların devam ettiği belirtildi. Sivil toplum örgütleri ise hükümeti şiddete karşı daha etkili önlemler almamakla suçluyor. Meksika genelinde uyuşturucu kartelleriyle mücadele kapsamında son yıllarda askeri ve polis operasyonları artsa da, şiddet olaylarında ciddi bir azalma sağlanamadı.

Etiketler:
MeksikaGuerrerocesetkartelşiddetparlamento

İlgili Haberler

İtalya’yı ayağa kaldıran ölüm: Polis müdahalesinde can verdi, sokaklar karıştı
Dünya

İtalya’yı ayağa kaldıran ölüm: Polis müdahalesinde can verdi, sokaklar karıştı

49 dk önce

Lavrov: Savaş konvansiyonel olmaz, Avrupa tedirgin
Dünya

Lavrov: Savaş konvansiyonel olmaz, Avrupa tedirgin

54 dk önce

Epstein bağlantılı 'model avcısı' Siad evinde ölü bulundu
Dünya

Epstein bağlantılı 'model avcısı' Siad evinde ölü bulundu

1 sa önce

Trabzon'a kömür taşıyan gemiye dron saldırısı: 1 ölü, 3 yaralı
Dünya

Trabzon'a kömür taşıyan gemiye dron saldırısı: 1 ölü, 3 yaralı

1 sa önce