TercihHaber
Telegram
SON DAKİKA
Gündem

MEB'den yönetici ve öğretmenlere yeni düzenleme: Tazminat ve ek ders ödemesi

✍️ TercihHaber 📖 2 dk okuma
MEB'den yönetici ve öğretmenlere yeni düzenleme: Tazminat ve ek ders ödemesi

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), yönetici ve öğretmenleri ilgilendiren yeni düzenlemeleri Resmi Gazete'de yayımlayarak yürürlüğe soktu. Düzenlemeyle birlikte öğretmen kökenli bazı yöneticilerin özel hizmet tazminatı artırılırken, ek ders ödemelerinde de önemli değişiklikler yapıldı. Yeni kurallar, eğitim camiasında memnuniyetle karşılandı.

Hangi yöneticiler etkilenecek?

Yeni düzenleme kapsamında, okul müdürü, müdür başyardımcısı ve müdür yardımcısı gibi görevlerde bulunan öğretmen kökenli yöneticilerin özel hizmet tazminatları artırıldı. Tazminat artışı, yöneticinin görev yaptığı kurum türüne ve kademesine göre değişiklik gösteriyor. Özellikle eğitim bölgesi koordinatörlüğü gibi üst düzey görevlerde bulunanların tazminatlarında belirgin bir yükseliş öngörülüyor. Düzenleme, 2024 yılı bütçe kanunu kapsamında hazırlanan kararname ile hayata geçirildi.

Ek ders ödemelerinde değişiklik

Yöneticilerin yanı sıra öğretmenleri de ilgilendiren ek ders ödemelerinde de yeni kurallar getirildi. Buna göre, öğretmenlerin haftalık ek ders saatleri ve bu saatlere yapılan ödeme miktarları yeniden belirlendi. Yeni düzenleme ile özellikle sınav dönemlerinde görev alan öğretmenlerin ek ders ücretleri artırıldı. Ayrıca, destek eğitim odaları ve özel eğitim sınıflarında görev yapan öğretmenlerin ek ders ödemeleri de iyileştirildi.

Düzenleme, Resmi Gazete'de yayımlandığı tarihten itibaren yürürlüğe girdi. MEB yetkilileri, yeni düzenlemenin eğitim çalışanlarının motivasyonunu artırmayı ve mesleki memnuniyeti yükseltmeyi hedeflediğini belirtti. Konuyla ilgili detaylı bilgi veren bakanlık, uygulamaya ilişkin genelgeleri de kısa süre içinde illere gönderecek.

Eğitim camiasının tepkisi

Eğitim sendikaları, yeni düzenlemeyi büyük ölçüde olumlu karşılarken, tüm öğretmenleri kapsaması gerektiğini vurguladı. Özellikle sözleşmeli öğretmenlerin kadroya geçirilmesi ve ek ödemelerde adaletin sağlanması talepleri devam ediyor. Bakanlık ise adım adım iyileştirme yapılacağını ve sürecin devam edeceğini ifade etti.

Yeni düzenleme, eğitim sisteminde yöneticilik yapan öğretmenlerin özlük haklarında önemli bir iyileşme olarak değerlendiriliyor. Tazminat artışları ve ek ders ödemeleri, eğitim çalışanlarının yaşam standartlarına doğrudan katkı sağlayacak. Ancak uzun vadede eğitim kalitesinin artması için daha kapsamlı reformlara ihtiyaç duyulduğu belirtiliyor.

Etiketler:
MEByöneticiöğretmentazminatek dersResmi Gazeteeğitim

İlgili Haberler

Sakarya sahilinde bulunan İHA ekiplere teslim edildi
Gündem

Sakarya sahilinde bulunan İHA ekiplere teslim edildi

14 dk önce

88 yaşında yeni meslek: Hopkins'in büyük tutkusu
Gündem

88 yaşında yeni meslek: Hopkins'in büyük tutkusu

14 dk önce

CİMER ile vatandaş-devlet iletişimi sınır tanımıyor
Gündem

CİMER ile vatandaş-devlet iletişimi sınır tanımıyor

33 dk önce

Esenyurt'ta sürücünün telefonunu gasbeden taksiciye 270 bin TL ceza
Gündem

Esenyurt'ta sürücünün telefonunu gasbeden taksiciye 270 bin TL ceza

38 dk önce