TercihHaber
Telegram
SON DAKİKA
Gündem

Mavi bayraklı 3 plajıyla Akçakoca 38 kilometrelik sahili sezona hazırlanıyor

✍️ TercihHaber 📖 2 dk okuma
Mavi bayraklı 3 plajıyla Akçakoca 38 kilometrelik sahili sezona hazırlanıyor

Batı Karadeniz'in en gözde turizm merkezlerinden biri olan Düzce'nin Akçakoca ilçesinde, 38 kilometrelik sahil şeridi ve mavi bayraklı 3 plaj, yaklaşan yaz sezonu öncesinde hummalı bir hazırlık sürecine girdi. İl Özel İdaresi ekipleri, ilçenin kıyılarını iş makineleriyle temizleyerek, hem yerli hem de yabancı turistleri ağırlamaya hazırlanıyor. Akçakoca Belediyesi ve İl Özel İdaresi koordinasyonunda yürütülen çalışmalar, plajların uluslararası standartlara uygun hale getirilmesini hedefliyor.

38 kilometrelik sahil şeridinde kapsamlı temizlik

Akçakoca'nın Karadeniz kıyısındaki 38 kilometrelik sahil şeridi, yaz sezonu öncesinde İl Özel İdaresine ait iş makineleriyle detaylı bir temizlikten geçiriliyor. Özellikle kış aylarında dalgalarla kıyıya vuran atıklar, yosunlar ve doğal kalıntılar ekipler tarafından titizlikle toplanıyor. Çalışmalar, mavi bayraklı plajların bulunduğu merkez mahallelerin yanı sıra, daha sakin ve doğal koylarda da devam ediyor. İlçe genelinde 3 plajın mavi bayrak sahibi olması, Akçakoca'nın çevre bilincini ve turizm kalitesini gözler önüne seriyor. Mavi bayrak, plajların temizlik, güvenlik ve çevre yönetimi açısından uluslararası kriterleri karşıladığını belgeliyor.

Sezon öncesi altyapı ve güvenlik önlemleri

Temizlik çalışmalarının yanı sıra, plajlardaki altyapı eksiklikleri de gideriliyor. Duş, soyunma kabini, tuvalet ve engelli erişimine uygun rampalar yenileniyor. Cankurtaran kuleleri onarılırken, plajlarda güvenlik kameraları ve acil durum ekipmanları kontrol ediliyor. Akçakoca Belediyesi yetkilileri, sezon boyunca düzenli denetimler yapılacağını ve plajların hijyen standartlarının korunacağını belirtiyor. Ayrıca, plajlara yakın bölgelerdeki otopark alanları düzenleniyor ve turistlerin konforu için yaya yolları iyileştiriliyor. Tüm bu hazırlıklar, Akçakoca'nın hem mavi bayraklı plajlarıyla hem de uzun sahil şeridiyle öne çıkmasını sağlayacak.

Etiketler:
Akçakocamavi bayraksahil temizliğiDüzceturizm

İlgili Haberler

Bakan Kurum'dan Tuzla paylaşımı: Mutlu sonla biten bir kentsel dönüşüm hikayesi daha
Gündem

Bakan Kurum'dan Tuzla paylaşımı: Mutlu sonla biten bir kentsel dönüşüm hikayesi daha

23 dk önce

Hamas'ın Yeni Lideri Halil El Hayye: Örgütün Geleceği ve Bölgesel Etkileri
Gündem

Hamas'ın Yeni Lideri Halil El Hayye: Örgütün Geleceği ve Bölgesel Etkileri

28 dk önce

İsveçli fotoğrafçının objektifinden 1940'ların İstanbul'u
Gündem

İsveçli fotoğrafçının objektifinden 1940'ların İstanbul'u

54 dk önce

121. Dönem ÖGG Sınav Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak
Gündem

121. Dönem ÖGG Sınav Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak

59 dk önce