Pendik'te bulunan Marmaray istasyonunda, iki yolcu arasında henüz bilinmeyen bir nedenle başlayan tartışma kısa sürede yumruklu kavgaya dönüştü. Olaya müdahale etmek isteyen güvenlik ve temizlik görevlileri de saldırganların hedefi oldu. Çevredeki yolcuların ihbarı üzerine olay yerine gelen polis ekipleri, iki şüpheliyi gözaltına alarak emniyete götürdü. Olayda yaralanan görevlilerin sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi.
Kavga anı kamerada
Marmaray'ın Pendik istasyonunda yaşanan olay, çevredeki güvenlik kameralarına yansıdı. Görüntülerde, iki erkeğin birbirine yumruk attığı, araya giren görevlilerin de saldırıya uğradığı anlar yer alıyor. Saldırganlardan birinin elinde bir cisim olduğu da görülüyor. Polis, olayla ilgili geniş çaplı soruşturma başlattı.
Toplu ulaşımda şiddet endişesi
Bu olay, İstanbul'da toplu taşıma araçlarında yaşanan şiddet olaylarını bir kez daha gündeme getirdi. Özellikle yoğun saatlerde yolcular arasında çıkan tartışmaların kavgaya dönüşmesi, hem yolcuların hem de görevlilerin can güvenliğini tehdit ediyor. Uzmanlar, toplu taşıma araçlarında güvenlik önlemlerinin artırılması ve yolcuların bilinçlendirilmesi gerektiğini vurguluyor. Marmaray yetkilileri ise olayla ilgili adli sürecin takipçisi olduklarını belirtti.