TercihHaber
Telegram
SON DAKİKA
Gündem

Manisa'da 17 yıldır kayıptı, eski eniştesi tarafından öldürüldüğü ortaya çıktı: Ebru Koyuncu memleketinde toprağa verildi

✍️ TercihHaber 📖 2 dk okuma
Manisa'da 17 yıldır kayıptı, eski eniştesi tarafından öldürüldüğü ortaya çıktı: Ebru Koyuncu memleketinde toprağa verildi

Manisa'da 2009 yılından bu yana kayıp olarak aranan Ebru Koyuncu'nun (42) eski eniştesi Ufuk Köse tarafından öldürüldüğü ortaya çıktı. Adli Tıp Kurumu'ndaki incelemelerin tamamlanmasının ardından Koyuncu'nun cenazesi memleketi Samsun'un Çarşamba ilçesinde toprağa verildi. Ailenin yıllardır süren acılı bekleyişi, cinayetin aydınlanmasıyla son buldu.

Kayıp ihbarı ve soruşturma süreci

Ebru Koyuncu, 2009 yılının Mart ayında Manisa'da yaşadığı evinden ayrıldıktan sonra bir daha kendisinden haber alınamadı. Ailesi, kayıp başvurusunda bulundu ancak yıllar süren arama çalışmaları sonuç vermedi. 2023 yılında Jandarma ekipleri, Koyuncu'nun kaybolmasıyla ilgili yeni bir ihbar üzerine soruşturmayı derinleştirdi. Yapılan araştırmalarda, Koyuncu'nun eski eniştesi Ufuk Köse'nin olayla bağlantılı olduğu tespit edildi.

Gözaltına alınan Köse, ifadesinde Koyuncu'yu öldürdüğünü itiraf etti. Cinayetin, 2009 yılında bir tartışma sonucu işlendiği ve cesedin Manisa'nın kırsal bir bölgesine gömüldüğü öğrenildi. Köse'nin verdiği bilgiler doğrultusunda ekipler, belirtilen bölgede yaptıkları kazı çalışmasında insan kemikleri buldu. Adli Tıp Kurumu'nda yapılan DNA testi, kemiklerin Ebru Koyuncu'ya ait olduğunu kesinleştirdi.

Cenaze memleketine uğurlandı

Adli sürecin tamamlanmasının ardından Ebru Koyuncu'nun cenazesi, ailesine teslim edildi. Aile, Koyuncu'nun naaşını Samsun'un Çarşamba ilçesinde düzenlenen törenle son yolculuğuna uğurladı. Törene aile yakınları ve çevre sakinleri katılırken, duygusal anlar yaşandı. Koyuncu'nun ablası Ayşe K., "Yıllardır kardeşimin öldüğünü bilmiyorduk, şimdi acımız daha da büyüdü. Ama en azından mezarını ziyaret edebileceğiz" dedi.

Ebru Koyuncu'nun öldürülmesinin ardından geçen 17 yıl, ailesi için tarifsiz bir acıya dönüştü. Kız kardeşinin öldürüldüğünü öğrenen aile üyeleri, adaletin yerini bulması için dava sürecini yakından takip edeceklerini belirtti. Ufuk Köse, cinayet suçlamasıyla tutuklanırken, hakkında "kasten adam öldürme" suçundan dava açıldı.

Kayıp vakalarında ailelerin çaresizliği

Ebru Koyuncu vakası, Türkiye'de kayıp olarak aranan binlerce kişinin ailelerinin yaşadığı çaresizliği bir kez daha gündeme getirdi. Kayıp kişi sayısının yıllar içinde artması, ailelerin yetkililerden daha etkin çalışma beklentisini artırıyor. Uzmanlar, kayıp vakalarında ilk 72 saatin kritik olduğunu ve ailelerin en kısa sürede emniyet birimlerine başvurması gerektiğini vurguluyor.

Bu olay, aynı zamanda kadına yönelik şiddetin boyutlarını da gözler önüne serdi. Ebru Koyuncu'nun eski eniştesi tarafından öldürülmesi, kadın cinayetlerinin çoğu zaman yakın çevreden gelen kişiler tarafından işlendiğini ortaya koyuyor. Kadın dernekleri, bu tür vakaların önlenmesi için caydırıcı cezaların uygulanması ve toplumsal farkındalığın artırılması çağrısında bulunuyor.

Ebru Koyuncu'nun cenazesinin 17 yıl sonra defnedilmesi, ailesi için bir nebze olsun teselli olurken, diğer kayıp ailelerinin de umutlarını canlı tutuyor. Manisa Cumhuriyet Başsavcılığı, olayla ilgili soruşturmanın çok yönlü olarak devam ettiğini ve başka şüphelilerin olup olmadığının araştırıldığını açıkladı.

Etiketler:
kayıpcinayetEbru KoyuncuManisaSamsunkadın cinayetieski enişte

İlgili Haberler

Ankara'da kimyasal fabrika yangını: Sıçrama riski sürüyor
Gündem

Ankara'da kimyasal fabrika yangını: Sıçrama riski sürüyor

15 dk önce

Eskişehir'de kayıp kadının cesedi Porsuk Çayı'nda bulundu
Gündem

Eskişehir'de kayıp kadının cesedi Porsuk Çayı'nda bulundu

20 dk önce

Bakan Kurum: Tuz Gölü'nde son 5 yılın en yüksek yavru flamingo sayısına ulaştık
Gündem

Bakan Kurum: Tuz Gölü'nde son 5 yılın en yüksek yavru flamingo sayısına ulaştık

21 dk önce

Düzce'de 20 yaşındaki genç silahla vurularak hayatını kaybetti
Gündem

Düzce'de 20 yaşındaki genç silahla vurularak hayatını kaybetti

25 dk önce