TercihHaber
Telegram
SON DAKİKA
Gündem

Eskişehir'de kayıp kadının cesedi Porsuk Çayı'nda bulundu

✍️ TercihHaber 📖 2 dk okuma
Eskişehir'de kayıp kadının cesedi Porsuk Çayı'nda bulundu

Eskişehir'de bir süredir kayıp olarak aranan 68 yaşındaki Ayten Kılınç'ın cansız bedeni, Porsuk Çayı'nda bulundu. Ailesinin kayıp başvurusu üzerine başlatılan arama çalışmaları sonucunda Kılınç'ın cesedine ulaşıldı. Olay, kentte endişe ve üzüntüyle karşılandı.

Kayıp başvurusu ve arama çalışmaları

Ayten Kılınç, yaklaşık 10 gün önce ailesine haber vermeden evden ayrılmış ve bir daha kendisinden haber alınamamıştı. Durumun farkına varan aile, hemen Eskişehir Emniyet Müdürlüğü'ne kayıp başvurusunda bulundu. Emniyet ekipleri, kayıp kişi bulma birimi tarafından geniş çaplı bir arama çalışması başlattı. Kamera kayıtları incelendi, tanık ifadeleri alındı ve sosyal medya üzerinden duyuru yapıldı. Arama çalışmaları sırasında AFAD ve gönüllü ekipler de destek verdi. Son olarak, Porsuk Çayı çevresinde yapılan detaylı aramalarda Kılınç'ın cansız bedenine ulaşıldı. Cesedin sudan çıkarılmasının ardından olay yeri inceleme ekipleri çalışma başlattı.

Olayla ilgili soruşturma

Ayten Kılınç'ın kesin ölüm nedeni, Adli Tıp Kurumu'nun yapacağı otopsi sonucu belirlenecek. Polis ekipleri, olayın intihar mı yoksa bir cinayet mi olduğu yönünde çok yönlü soruşturma yürütüyor. Şu ana kadar herhangi bir şüpheli tutuklaması yapılmazken, savcılık olayla ilgili soruşturmayı derinleştiriyor. Aile, yetkililerden sürecin şeffaf yürütülmesini talep ediyor.

Porsuk Çayı ve benzer olaylar

Porsuk Çayı, Eskişehir'in simgesel su kaynaklarından biri olmasına rağmen, geçmişte de benzer üzücü olaylara sahne olmuştu. Kent merkezinden geçen çay, zaman zaman kayıp vakalarında arama noktası haline geliyor. Uzmanlar, çevre güvenliği ve kent içi su yollarında alınabilecek önlemler konusunda uyarılarda bulunuyor.

Ayten Kılınç'ın vefatı, ailesi ve yakınları arasında derin bir üzüntüye neden oldu. Öte yandan, yetkililer vatandaşları benzer durumlarda yetkililere zamanında bilgi vermeleri konusunda uyarıyor. Kayıp kişilerin bulunmasına yönelik farkındalık kampanyalarının önemi bir kez daha gündeme geldi. Eskişehir halkı, bu acı olayın aydınlatılmasını bekliyor.

Etiketler:
EskişehirPorsuk Çayıkayıp kadınceset bulunduAyten Kılınç

İlgili Haberler

Denizlerimiz can çekişiyor: En hızlı ısınan Karadeniz, Marmara nefessiz kaldı
Gündem

Denizlerimiz can çekişiyor: En hızlı ısınan Karadeniz, Marmara nefessiz kaldı

13 dk önce

Homeros'un İzinde: Odysseus'un Zorlu Yolculuğu Binlerce Yıldır Anlatılıyor
Gündem

Homeros'un İzinde: Odysseus'un Zorlu Yolculuğu Binlerce Yıldır Anlatılıyor

18 dk önce

İsmail Kaptan'ın Gerçek Yaşam Hikayesi: Amatör Denizciler Yunan Adalarına Gidiyor
Gündem

İsmail Kaptan'ın Gerçek Yaşam Hikayesi: Amatör Denizciler Yunan Adalarına Gidiyor

18 dk önce

Yazıcıoğlu suikastı öncesi FETÖ mahrem imamlarının toplantısı
Gündem

Yazıcıoğlu suikastı öncesi FETÖ mahrem imamlarının toplantısı

23 dk önce